Dzsudzsák nem fog térden csúszva PSV-gólt ünnepelni

Vágólapra másolva!
2010.10.19. 11:57
null
Dzsudzsák-gólt lehet, de látványos ünneplést biztos nem láthatnak csütörtökön a Puskás-stadionban<br />(Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)
Címkék
Cs&uuml;t&ouml;rt&ouml;k este a DVSC-TEVA labdar&uacute;g&oacute;csapata az Eur&oacute;pa-liga csoportk&ouml;r&eacute;nek harmadik fordul&oacute;j&aacute;ban a Pusk&aacute;s Ferenc Stadionban fogadja a holland PSV-t. Az eindhoveniek soraiban kiv&aacute;l&oacute;, g&oacute;lerős form&aacute;ban j&aacute;tszik Dzsudzs&aacute;k Bal&aacute;zs, aki &eacute;ppen a debreceniektől indult el megh&oacute;d&iacute;tani Eur&oacute;p&aacute;t.

A „teljes körű” hódítás ugyan még várat magára, de Hollandiában már vitathatatlanul a klasszisok között jegyzik Dzsudzsák nevét. A szélsőként és támadó középpályásként egyaránt remek teljesítményre képes légiós maga is érdeklődve várja a csütörtöki összecsapást: vajon milyen fogadtatásban lesz része? Úgy a volt csapattársaktól, mint azoktól a szurkolóktól, akiknek az egyik kedvence lehetett. És talán most sem feledkeznek majd meg róla...

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz a Debrecen–PSV El-mérkőzés végeredménye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A fütty abból a szempontból természetes lenne, hogy ellenfélként érkezem, és azon leszek, hogy a PSV győzzön – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak. – Ugyanakkor azt hiszem, a Loki-drukkerek szeretnek, aki pedig nem debreceni szurkolóként érkezik a meccsre, a finneknek lőtt gólom miatt nem fütyül ki – nem tudom, mi lesz, mi vár rám, de nagyon izgatott vagyok, várom a csütörtök estét. Kíváncsi vagyok a reakciókra."

A PSV légiósa ezúttal ellenfélként lép pályára abban a stadionban, amelyben nem is olyan régen még a vendéglátó csapat játékosaként futhatott ki a gyepszőnyegre. Az újfajta érzéssel még neki is meg kell barátkoznia.

„Ellenfélként szokatlan érzés – utalt a Puskás-stadionban való pályára lépésre Dzsudzsák Balázs. – Hétfőn behívott Fred Rutten, a Debrecenről beszélgettünk, de mondtam a vezetőedzőnek: bajban vagyok, mert tavaly kapásból mondtam volna, hogy kiegyensúlyozott, veszélyes együttes a DVSC, ám a mai Loki négyet kap Siófokon, aztán megszorongatja a Sampdoriát idegenben, egymás után alakítja ki a helyzeteket a Vasas ellen, majd kínlódik az MTK otthonában: nem is kétarcú, százarcú a csapat. Arra kell készülnünk, hogy egy motivált, szervezett gárda fogad minket, és az is meglehet, hogy ebben a speciális helyzetben, miattam is a legmagasabb fordulatszámon pörgő együttessel találkozunk."

Mivel Dzsudzsák Balázs, megtartva jó szokását, az utóbbi időszakban is gólerős formában játszik – a válogatottban betalált a San Marino elleni gólfesztiválon, majd Helsinkiben a 93. percben győztes gólt szerzett a finnek ellen, de a PSV hétvégi bajnokiján sem maradt adós a találattal, amelyet további gólpasszokkal toldott meg –, nagy összegben senki ne fogadjon arra, hogy a csütörtöki találkozón nem veszi be a soros ellenfél kapuját. Még akkor is, ha esetében külön pikantériát adna a debrecenieknek beköszönni.

„A profi futball ilyen: engem azért szerződtettek, hogy gólokat lőjek, gólpasszokat adjak, segítsem győzelemre a PSV-t, így erre törekszem csütörtökön is. De tudom, hogy ezt a debreceniek is megértik. Odáig nem süllyedek, hogy térden csússzak vagy a szögletzászlóval hadonásszak, ha betalálok a kapuba: nem örülnék a gólomnak látványosan, de ettől még természetesen az a célom, hogy eredményes legyek."

A Debrecen–PSV találkozót a Story Tv4 élőben közvetíti csütörtökön 19 órától!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik