BODNÁR ZALÁN 2019.11.08 23:19

Durrr! – Bodnár Zalán jegyzete

 

Amikor az ellenfél, a CSZKA Moszkva vezetőedzője és az MLSZ elnöke egyszerre magasztalja a ferencvárosi szurkolókat, az is könnyen el tudja képzelni, milyen varázslatos hangulat uralkodhatott csütörtök este a Groupama Arénában, aki a stadion környékén sem járt.

 
Idehaza sem kapott ki a Ferencváros a CSZKA Moszkvától 
Óriási élőkép, Rossi a lelátón, Tokmac Nguen a kapuban – GALÉRIA! 
A CSZKA-edző szerint a Fradi-szurkolók is „tehetnek” arról, hogy nem rúgtak gólt
Varázslatos Akinfejev; balszerencsés CSZKA; mit sem érő első pont – lapszemle

„Meg kell még szokniuk a fiatal játékosoknak, hogy olyan stadionban vannak, ahol ilyen atmoszférát teremtenek a hazai szurkolók” – ezt Viktar Hancsarenka, a CSZKA mestere mondta. Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjújában úgy fogalmaz: „Csodálom és örömmel láttam, hogy a Fradi kupameccsein lehetett jó hangulatot teremteni és támogatni a csapatot petárdák és rasszizmus nélkül is. Csak gratulálni tudok a Fradi vezetőségének és szurkolóinak is ahhoz a magatartáshoz, amelyet tanúsítottak.” (Valóban lenyűgöző volt, amit a szurkolók produkáltak, noha annyira azért nem vagyok naiv, hogy ne gondoljam: valahol valaki már gépeli a jelentését arról, hogy a magyarok épp november 7-én az '56-os forradalmat megidéző lyukas nemzeti lobogót megjelenítő élőképpel rukkoltak ki.)

A ferencvárosi szurkolók előtt tehát le a kalappal – de ami legalább ilyen fontos, hogy a zöld-fehérek labdarúgócsapatára sem lehet semmi panaszunk. Négy mérkőzés eltelt, lezajlott az Európa-liga csoportmeccseinek kétharmada, egyre inkább tisztul a kép, és ha mérleget vonni még korai is, azt már elmondhatjuk, hogy eddigi négy csoportmeccse közül csak egy, a Ludogorec elleni hazai találkozó sült el rosszul, a Fradi másik három mérkőzése abszolút vállalható.

A barcelonai pontszerzés, a moszkvai győzelem és a CSZKA elleni itthoni döntetlen azt jelenti, hogy még a továbbjutásra is van reménye a magyar bajnokcsapatnak, amelynek egypontos hátrányt kell ledolgoznia a bolgár együttessel szemben, amellyel ugyan idegenben találkozik még és amelytől idehaza simán kikapott, a nyári selejtezőben viszont oda-vissza megverte, tehát a küldetés egyáltalán nem reménytelen. S bár távol álljon tőlünk, hogy nyomás alá helyezzük a Fradit, hiszen az El-főtáblára jutás is nagy szó, de ilyet azért már láttunk tőlük is korábban, az elmúlt években meg a Debrecentől és a Viditől is. Olyat viszont még sohasem élhettünk meg, hogy egy magyar csapat UEFA-sorozat csoportköréből továbbjusson az egyenes kieséses szakaszba.

Az lenne ám a nagy dobás! Az már tényleg olyat szólna, mint egy hanggránátrobbanás – és még csak nem is büntetnének érte.

2019.11.08 21:15:13

Európa-liga BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Még a továbbjutásra is van reménye a magyar bajnokcsapatnak.

2019.11.07 20:32:36

Európa-liga CS. Z.

Helyzetek sokaságát dolgozta ki Solskjaer csapata, amelyben Greenwood, Martial és Rashford is betalált.

2019.11.06 19:14:19

Európa-liga H. D.

A 35. perctől kezdve kettős emberhátrányban játszó bolgár csapatnak esélye sem volt.

2019.11.07 20:34:59

Európa-liga BORBOLA BENCE (összefoglaló), TÖRÖK ATTILA, SZABÓ MIKLÓS (fotó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem született gól a mérkőzésen, mindkét csapat helyzetek sorát hibázta el, fantasztikus szurkolás mellett.

2019.11.07 13:27:24

Európa-liga P. K.

A legutóbbi három bajnoki rangadó számait vetettük össze a nemzetközi kupameccsekkel.