Dombi Tibor: Meghalni sincs időnk

Vágólapra másolva!
2010.09.14. 08:24
null
Dombi Tiborék újabb nehéz őszre és sok mérkőzésre számíthatnak (fotó: Szabó Miklós – archív)
A Debreceni VSC csütörtökön megkezdi szereplését a 2010–2011-es Európa-liga csoportkörében. A Loki keretét erősíti Dombi Tibor, aki novemberben a 37. születésnapját ünnepli. A középpályást már az is boldoggá tenné, ha csapata a következő hat nemzetközi kupamérkőzésén pontot vagy pontokat szerezne.

 

 LOKI A TV-BEN
A Debrecen–Metaliszt találkozót a STORY TV4 élőben közvetíti csütörtökön 21.05-től!

– Szerdán indulnak Budapestre. Ismeri már az utat?
– Ne is mondja, elég nyűg és hátrány nekünk, hogy a tavalyi Bajnokok Ligája-szereplés után idén az Európa-ligában sem játszhatunk Debrecenben. A csütörtöki egyébként pályaválasztóként a negyedik nemzetközi mérkőzésünk lesz a negyedik helyszínen az ősszel. Kezdtünk a BL-ben a Levadia Tallinn ellen, de szerencsére az észteket még Debrecenben fogadhattuk, a Basellel azonban már Újpesten kellett játszanunk, majd Európa-liga-selejtezőben a Liteksz Lovecs ellen Nyíregyházán léptünk pályára. A Metaliszt elleni mérkőzésre újra utazhatunk, ezúttal a Puskás-stadionba.

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz a Debrecen–Harkiv El-mérkőzés végeredménye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Nem szereti a fővárost?
– Nem erről van szó. Sokkal jobb lett volna, ha tavaly a Bajnokok Ligájában nem csak a mérkőzések alatt buzdítanak bennünket. Debrecen sem kis település, de mégis otthonosabban érzem magam ott, mint bárhol. A miliő teljesen más, ha a városban már délelőtt látom a szurkolókat sörözni, hallom őket énekelni, készülődni az esti mérkőzésre, majd utána kényelmesen hazamehet mindenki, és nem az utazással telik valamennyiünk ideje. Sajnos hasonló vár ránk az idén is, de ez ellen mi, játékosok nem tehetünk semmit.

– Önök nem is, de egy új stadion a gondok nagy részét megoldaná.
– Igen, de hol az a stadion? Kétezer-öt óta hallom, hogy majd megépül, de a végleges időpont mellett még a helyét sem tudom. Biztos vagyok benne, hogy profi labdarúgóként én már nem játszom abban a stadionban.

– Ennyire pesszimista a megépülés miatt, vagy már a visszavonuláson gondolkodik?
– Befejezni semmiképpen sem akarom. Bírom még a kilencven percet, igaz, nem úgy, ahogyan azt én szeretném és elvárnám magamtól, de amíg a vezetők számítanak rám, addig érzem a bizalmat. Illúzióim nincsenek, tavaly a BL-ben is csereként léptem pályára, és most sem számítok több lehetőségre.

– Az ősszel ismét szoros programjuk lesz, hiszen az Európa-liga mellett a bajnokságban is rangadók következnek, és októberben a Magyar Kupa mezőnyéhez is csatlakoznak. Bírják majd?
– Bírnunk kell, mert egy magyar labdarúgó életében nem sokszor adatik meg, hogy egymást követő két évben sorozatban játssza a nemzetközi mérkőzéseket. Ráadásul a bajnokságban a Videoton és a Győr után az Újpest következik, majd októberben a Vasas, MTK, Ferencváros hármas jön. Pénteken kikaptunk az ETO-tól három nullára, de mint ahogy a spanyol vagy az angol bajnokságban mondják, meghalni sincs időnk, mert máris itt a következő feladat.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik