El: „Az év futballtörténete; kiejtettük a 10 millió eurós Vidit”

Vágólapra másolva!
2013.07.12. 10:22
null
Ami a Videotonnak kellemetlen meglepetés, a montenegróiaknak történelem (Fotó: Arena/Dobrilo Malidzan)
Montenegróban nagy az öröm, a Mladoszt Podgorica az Európa-liga első selejtezőkörében búcsúztatta a Videotont. A vijesti.me internetes oldal „érzelmekben gazdag” találkozóról ír, amelyen a „fiatal, esélytelen” csapat búcsúztatta a fehérváriakat.

„Az év futballtörténete. A fiatalok kiejtették a Videotont” – címmel jegyzi beszámolóját a vijesti.me montenegrói sportportál. A honlap beszámolója szerint a mérkőzés a podgoricai arénában „érzelmekben gazdag” volt, és a ráadásban, tizenegyesből szerzett góllal továbbjutott a Mladoszt Podgorica.

Mint ismert, az első mérkőzésen a Videoton 2–1-re győzött, így a visszavágón elszenvedett 1–0-s vereség a magyar csapat búcsúját jelentette.

„A leggyönyörűbb futballtörténet ez a független Montenegró történetében, de lehet, hogy egész Európában is az elmúlt hónapokban” – örömködik részletesebben a szerző a cikken belül. És valóban, a montenegrói csapat minden tiszteletet megérdemel, még ha a történtek nekünk, magyaroknak fájó is lehet.

„A fiatal, esélytelen európai újonc az első körben kiejtette az Európa-ligából az előző szezonban még a csoportkörben vitézkedő Videotont” – írja a honlap, amely szerint a podgoricai arénában „több mint háromezer néző élhette át ezeket a gyönyörű élményeket.”

Szerintünk ugyan nem voltak ennyien a stadionban, de hogy a montenegrói szurkolók szép élményekkel gazdagodtak, az biztos.

A fehérvári szimpatizánsok szomorúan utazhattak haza. Már csak azért is, mert a játékosoktól kezdve az edzőig mindenki azt kommunikálta korábban, hogy a Videoton a jobb csapat. A párharc és a két mérkőzés között ezt a montenegróiak is elmondták, most azonban kicsit megváltozott a véleményük. Legalábbis a montenegrói újságírónak.

„A második mérkőzés alapján úgy tűnt, Rakojevics együttese a jobb csapat. Az elsőtől a kilencvenedik percig látszott, hogy tudják, mit akarnak a pályán, és sokkal nagyobb helyzeteket alakítottak ki, mint a jobban ismert Videoton, amelynek tizennégy válogatott játékosa van, és tízmillió eurós a költségvetése.”

Információink szerint ugyan a fehérváriaknak nincs ekkora költségvetésük, de egyértelműen több pénzből gazdálkodnak, mint a Mladoszt.

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ – EMLÉKEZTETŐ
MLADOSZT PODGORICA (montenegrói)–VIDEOTON (magyar) 1–0
Podgorica, Podgorica Stadion. Vezette: Efong Nzolo (belga)
MLADOSZT: Vujadinovics – Tomics (Pavicsevics, 88.), Sofranac, Mitrovics, Zsivkovics – Isihara, Szankovics – Szavicsevics, Kaljevics (Knezsevics, 70.), Szeratics – Markovics
VIDEOTON: Tujvel – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Stopira – Tóth B., V. Gomes – F. Oliveira (Paraíba, 56.), Kovács I., Gyurcsó (Kleinheisler, 80.) – Nikolics N.
Kiállítva: Markovics (82.)
Gólszerző: Knezsevics (92. – 11-esből)
Továbbjutott: a Mladoszt Podgorica, 2–2-vel, idegenben szerzett több góllal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik