Az Atlético megszerezte az első győzelmét

Vágólapra másolva!
2010.10.21. 23:17
null
Sergio Agüero sérülés után tért vissza, és rögtön gólt szerzett (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában a címvédő spanyol Atlético Madrid hazai pályán 3–0-ra nyert a norvég Rosenborg ellen, megszerezve első győzelmét a mostani kiírásban. A csoport másik találkozóján a görög Arisz hazai környezetben nem bírt a német Leverkusennel, utóbbi tovább őrzi veretlenségét és első helyét a kvartettben.

 

ATLÉTICO–ROSENBORG

Bár sérülés után már játékra jelentkezett, Quique Sánchez Flores a kispadra ültette Sergio Agüerót, de azért a házigazda madridiak így sem estek kétségbe: a Simao Sabrosa, Forlán, Reyes trió pályára küldésével elég veszélyes támadószekciót vonultattak fel. Az első felvonásban azonban „csendben" maradtak a gólfelelősök, nem úgy egy védő.

A 18. percben egy bal oldali szögletet követően nem szabadult fel a vendégek kapuja, a labda ugyan előbb átkerült jobbra, de egy beadás formájában visszajutott a norvég tizenhatoson belülre. Ott a sarokrúgáshoz előre húzódó és magát picit még ott is felejtő uruguayi Diego Godín emelkedett a legjobb ütemben, majd védőjével a nyakában szép mozdulattal a jobb alsóba csúsztatott. 1–0

Az első félidőben némiképpen veszélyesebben játszott az Atlético, ám a Rosenborg is átmerészkedett az ellenfél térfelére – nem egyértelműen a bekkelésre rendezkedtek be a vendégek.

A második játékrész eleje sem hozott érdemi változást, mígnem a 65. percben csereként beszálló Agüero egy perccel pályára lépését követően megduplázta csapata előnyét, ezzel egyben el is döntötte a találkozót. Az argentin egy kiugratással két védő között „verekedte" át magát, majd az ötösről higgadt mozdulattal a hálóba helyezett (2–0). A hazai sikert Diego Costa biztosította be a 78. percben. 3–0

A spanyolok először nyertek, a norvégok másodszor kaptak ki.

ARISZ–LEVERKUSEN

A görög szurkolóknak köszönhetően rendkívül jó hangulatú találkozó első félidejében kevés volt a kapura törő akció, és bizony a színvonal sem verdeste az eget. Érezhető volt, hogy egyik félnek sem ez a mérkőzés jelenti a szezon csúcspontját. A legközelebb a német vendégek jártak a gólhoz, amikor egy legurított szabadrúgásból Kadlec bombázott kapura a félidő hajrájában, de Szifakisz szép védéssel bravúrosan hárított. Gyakorlatilag az első negyvenöt perc egyetlen lényeges, említésre méltó mozzanataként...

A második felvonás elején a hazai közönség folyamatos támogatását bírva támadólag lépett fel az Arisz, Koke azonban remek kiugratás után az ajtó-ablak helyzetet is el tudta rontani. A görögök a hátralévő időben hiába játszottak mezőnyfölényben, támadásaik többsége sablonos volt, így a vendégek ha nem is könnyűszerrel, de sokat dolgozva kivédekezték.

A Leverkusen tovább őrzi veretlenségét, az Arisz viszont így is újabb ponttal gazdagodott, bár hazai pályán a végelszámolást tekintve ez aligha fizet majd sokat a továbbjutást illetően.

EURÓPA-LIGA 
3. FORDULÓ, B-CSOPORT 
Atlético Madrid (spanyol)–Rosenborg (norvég) 3–0
G: Godin (17.), Agüero (66.), D. Costa (78.)
Arisz (görög)–Leverkusen (német) 0–0
 AZ ÁLLÁS
1. Bayer Leverkusen 3 1 2 0 5–1 +4  5
2. Arisz 3 1 1 1 2–2   0 4
3. Atlético Madrid 3 1 1 1 4–2 +2  4
4. Rosenborg 3 1 0 2 2–8 –6  3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik