A ZTE döntetlennel jöhet el Tiranából

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 19:37
null
A ZTE számára a gól nélküli döntetlen biztató lehet a továbbjutást illetően
A Zalaegerszegi TE labdarúgócsapata az Európa-liga első selejtezőkörének első mérkőzésén gól nélküli döntetlent ért el az albán KF Tirana otthonában. Az első felvonásban a helyzetekig nem igazán jutó vendégek, a másodikban a már a gólközelbe érő hazaiak akarata érvényesült, végül mégsem született gól a találkozón. A döntés így minden tekintetben a jövő héten sorra kerülő visszavágóra maradt.

A zalaegerszegiek kezdték a mérkőzést, amelyre hatvan drukker kísérte el őket. A mérkőzés nem „verte ki" a biztosítékot az albán fővárosban, mert az ellenfél hiába tekinthető a legnépszerűbb helyi gárdának, mindössze 800 néző gondolta úgy: kíváncsi annyira a találkozóra, hogy azt a helyszínen tekinti meg. És ebbe már beleszámíthattuk a vendégdrukkereket is...

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik magyar csapat jut tovább az El második selejtezőköréből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első negyedórában a ZTE ragadta magához a kezdeményezést, de utána kiegyenlítetté vált az összecsapás, majd a házigazdák harcoltak ki némi mezőnyfölényt. Helyzetek viszont nem alakultak ki, a kapusoknak nem sok, egészen pontosan semmi dolga nem volt. Az első félidő egyetlen komolyabb lehetőségére a 41. percig kellett várni: egy előreívelésnél Pejic csúsztatásánál Plaku került helyzetbe, ő azonban nyolc méterről kapu mellé pörgetett.

A második felvonás elején kapufával indított a hazai együttes: ismét Plakué az érdem, aki a gólvonalat elhagyó Vlaszák Géza fölött vette célba a vendégek kapuját. A tiranai léc azonban a zalaegerszegiekkel volt... Nem sokkal később ismét a ZTE kapusának jutott szerep, amikor egy hazai szöglet utáni ollózást kellett hatástalanítania.

A hazai gól ugyan nem érett, a vendégek azonban még távolabb voltak attól, hogy idegenben előnyhöz jussanak. Ezt átérezve a felvonás közepén összpontosítottak egy keveset: gyors egymásutánban kétszer is veszélyeztettek. Előbb Djordje Kamber lőtt harmincról kapu fölé, majd Illés Gyula tizenkét méterről leadott lövését blokkolták a védők.

A mérkőzésből hátralévő időben még Vlaszáknak kellett védenie egy nagyot, majd a 84. percben meccslabdát hibázott Plaku, aki lényegében egymaga eldönthette volna az összecsapást.

A találkozón a hazaiak közelebb álltak ugyan a győzelemhez, mint a zalaegerszegiek, de utóbbiak továbbjutása mellett most már a papírformán kívül az idegenbeli döntetlen is érvel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik