nemzetisport.hu 2013.07.17 17:14 Frissítve: 2014.04.23 01:08

A Honvéd elleni párharc csak a visszavágón dől el - Nikolics

Megtartotta sajtótájékoztatóját a Bp. Honvéd elleni Európa-liga-mérkőzés előtt Marko Nikolics, a Vojvodina labdarúgócsapatának vezetőedzője. A tréner úgy gondolja, semmi nem dől el csütörtökön, a Karadjordje Stadionban.

A Vojvodina játékosai szeretnék, ha biztos előnnyel utazhatnának Budapestre (Fotó: Sportal)

„Figyelmeztetnem kellett a játékosokat, hogy itt csak két meccsen dől el a párharc, a Karadjordjében lejátszott mérkőzés nem hoz még döntést. Mindkét találkozó ugyanolyan fontos” – vélekedett Nikolics, aki szerint a Bp. Honvéd igen erős és fegyelmezett ellenfél.

„Erős ellenfélre számítunk, de nincsenek kétségeim saját játékosaim sikeréhsége felől. Jól mozognak az edzésen, profik, ez alapján joggal hihetünk a saját sikerünkben. Az elmúlt napokban gyakran emlegetik fel a Honvéd elleni 'nyolcvankilences meccseket, de hát ez már teljesen más szituáció, teljesen más kupa, és persze teljesen más csapatok. Az évtizedekkel korábbi mérkőzések semmiben nem lesznek hatással a mostani párharcra.”

Továbbjut-e a Honvéd a szerb Vojvodina ellen az Európa-liga selejtezőjében?

Igen   (2162)
Nem   (716)
Összes szavazat: 2878
Szavazás kezdete: 2013. 07. 11
 

Nikolics a Vojvodina legveszélyesebb játékosának számító Aboubakar Oumarou állapotára is kitért. A kameruni válogatott csatár bevethető a Honvéd ellen.

„Teljes értékű edzésmunkát végzett tegnap, és holnap ott lesz a csapatomban” – mondta kulcsjátékosáról Nikolics.

„Nagyon jól ismerem a csapatot, és azonnal kijelenthetem, nagyon erős gárda lesz az ellenfelünk. Főleg a jobb oldalon és a támadó szekcióban nagyon hatékonyak. Jól ismerem Marko Nikolics munkásságát is, mert a Vojvodina trénerével már dolgoztam együtt. Remek futballt játszó, nagyon motivált együttes ellen kell majd bizonyítanunk. A Vojvodinát jó futballisták alkotják, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy egy nagy múltú klub sikeréért küzdenek” – nyilatkozta Borisz Zsivanovics a csütörtöki meccs kapcsán.

A Vojvodina centere, Petar Skuletics is arra figyelmeztet: komolyan kell venni a kispestieket.

„Jelentős erőpróba előtt állunk, a Honvéd játékereje összehasonlíthatatlanul nagyobb előző ellenfelünkénél. Abban bízom, hogy drukkereink segítségével olyan eredményt érünk el, amellyel nyugodtan utazhatunk Budapestre” – nyilatkozta.

A Vojvodina–Bp. Honvéd mérkőzés csütörtökön 20.30-kor kezdődik. A Honvéd – amelyet szurkolók százai kísérnek el Újvidékre – kora délután érkezett meg a vajdasági nagyvárosba, Marco Rossi este fél kilenckor vezényel edzést. Az olasz vezetőedző kora este kijelölte várható kezdőcsapatát.

A kispestiek a honvedfc.hu közlése alapján ismét 4–3–3-as felállásban, három támadóval állnak fel – akárcsak a Cselik Niksics ellen. A várható Honvéd-kezdőcsapat: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Ignjatovics, Baráth – Zsivanovics, Hidi, Vécsei – Délczeg, Diaby, Holender

2020.10.02 09:13:01

Európa-liga H. K.

A döntős Inter sztárja, Romelu Lukaku lett a 2019–2020-as idény legjobb játékosa.

2020.10.01 20:10:21

Európa-liga T. D.

Kabaréba illő találat után került előnybe a Rijeka a Köbenhavn elleni El-selejtezőben.

2020.10.01 19:35:10

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nikolics a mérkőzés elején betalált a Standard Liege otthonában, de a szünet után összeomlott a magyar védelem.

2020.09.24 20:03:09

Európa-liga DUDUCZ TIBOR (Linz)

A LASK 7–0-ra győzte le a 48. perctől kezdve emberhátrányban játszó dunaszerdahelyieket.

2020.09.24 17:32:15

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar csapat a belga Standard Liege otthonában harcolhatja ki a csoportkört.