A Fradi Jerevánban is megverte az Ulissest

Vágólapra másolva!
2011.07.07. 15:45
null
Felipe Félixszel többször is meggyűlt az örmény védők baja<a href="http://ulloi129.wordpress.com/"> (Forrás: ulloi129.wordpress.com)</a>
Címkék
Az Európa-liga selejtező 1. fordulójának visszavágóján a Ferencváros idegenben is legyőzte az örmény Ulissest, így kettős győzelemmel jutott tovább. A jereváni találkozón Liban Abdi és Oláh Lóránt góljával 2–0-ra nyertek a zöld-fehérek.

A Ferencváros jereváni kezdőcsapata három helyen változott a múlt heti, 3–0-ra megnyert budapesti meccshez képest: Fülöp Noel helyén Balog Zoltán, Józsi György helyett Héctor Morales, Oláh Lóránt helyett pedig Felipe Félix kezdett. A kezdőben három magyar játékos kapott helyett (Balogon kívül, Grúz Tamás és Maróti Béla).

Az első helyzet a magyar csapat előtt adódott: Balog beadásából Felipe Félix fejelt tíz méterről a kapu fölé.

A brazil támadónak az első negyedóra végén volt még egy ígéretes kiugrása, de az Andrezinhótól kapott labdát rosszul vette át, így nem tudott lőni. Az örmények a mezőnyben aktívabbak voltak ugyan, ám még ennyi veszélyt sem jelentettek a magyar csapat kapujára 15 perc elteltével. Az egyetlen lehetőség Fabrice Zokou előtt adódhatott volna, de a partjelző lesen állította meg az elefántcsontparti csatárt.

A 39 fokos meleg rányomta bélyeget a gyenge iramú meccsre, a 23. percben ivószünetet tartottak a nagy hőségben.

A pihenő után Dzsika lövésével a hazaiak veszélyeztettek (fölé szállt a kísérlet), ám nem sokkal később a Ferencváros megszerezte a vezetést Liban Abdi tizenegyesgóljával. Az örmények védője, Hahnazarjan a jobb szélen előretörő Felipe Félixszel szabálytalankodott a tizenhatoson belül, s a büntetőt Abdi a jobb sarokba lőtte. 0–1

A gól után még inkább visszaesett a hazaiak addig sem túl veszélyes támadójátéka, Andrezinho távoli lövésével ismét a Ferencváros veszélyeztetett – Vlagyimir Malkov a kapu fölé tolta a labdát.

A félidő összegzéseként elmondható, hogy a hazaiak megpróbálták a Fradira erőltetni az akaratukat, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A Ferencváros fegyelmezetten védekezett, és egy-két kontrára is futotta az erejéből – egy ilyen támadás végén harcolt ki büntetőt Felipe Félix, Abdi pedig a tizenegyesből megszerezte a vezetést az egyébként nagyon lapos hangulatú, nagyjából ezer néző előtt zajló mérkőzésen, amelyen a kis számú, de annál lelkesebb vendégdrukkerek hallatták inkább a hangjukat.

A második félidőre a pálya nagy részét már árnyék borította, ez némileg kedvezhetett a futballnak, bár az első percek ezt nem támasztották alá, nem alakult ki gólhelyzet.

Az 56. percben Andrezinho ismét megeresztett egy távoli lövést, de a labda kapu fölé szállt. Nem sokkal később Felipe Félixnek volt egy jóval nagyobb lehetősége is, az Alekszandar Jovanovicstól kapott labdát a kapu mellé lőtte a brazil.

Prukner László szakmai igazgató a második félidő elején frissíteni próbált csapatán, a 63. percre mindhárom cseréjét kihasználta – Rósa Dénes, Csizmadia Csaba és Oláh Lóránt is beállt (Maróti, Morales és Abdi ment le).

A 65. percben a ritka hazai lehetőségek egyikét jegyezhettük fel, de Artak Grigorjan 16 méterről leadott lövése elkerülte a Ferencváros kapuját.

A következő bő húsz percben az újabb ivószünet jelentette a legfontosabb eseményt...

A hajrában a hazaiak birtokolták többet a labdát, de úgy tűnt, hogy már ők is a megváltó lefújást várják. A több mint hatperces hosszabbítás végén azonban nem ők, hanem a Fradi villant egyet: Felipe Félix egy jobb oldali kontra végén a középen üresen érkező Oláh Lóránt elé tálalt, aki közelről beállította a 2–0-s vendégsikert. A Kaposvárról szerződtetett csatárnak ez volt az első gólja tétmérkőzésen a Ferencváros színeiben.

A Ferencváros kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel jutott tovább. A következő fordulóban valószínűleg az Aalesund vár majd a magyar csapatra, a norvégok ugyanis múlt héten hazai pályán 4–1-re győztek a walesi Neath ellen. A visszavágót ma 20 órától rendezik.

ULISSES–FERENCVÁROS 0–2
EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
ULISSES (örmény)–FERENCVÁROS 0–2 (0–1)
Jereván, Hrazdan Stadion. Vezette: Derdo (ukrán)
ULISSES: Malkov – Ugrekelidze (Manaszjan, 88.), Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Szahakjan (Nranjan, 88.), A. Grigorjan, Adamjan (D. Grigorjan, 59.), Bareghamjan – Dzsikia, Zokou

FTC: Ranilovic – Balog, Grúz, Otten, Junior – Maróti (Rósa, 46.), Morales (Csizmadia, 60.) – Jovanovics, Andrezinho, Abdi (Oláh, 63.) – Felipe Félix
Gólszerző: Abdi (35. – 11-esből), Oláh (97.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–0-s összesítéssel
2. SELEJTEZŐKÖR
Rusztavi (grúz)–Irtis (kazah)
Suduva (litván)–Elfsborg (svéd)
Metalurg Szkopje (macedón)–Lokomotiv Szófia (bolgár)
Sant Julia (andorrai)–Bnei Jehuda (izraeli)
Zeljeznicar (bosznia-hercegovinai)–Sheriff (moldovai)
KuPS (finn)–Gaz Metan (román)
FK Minszk (fehérorosz)–Gaziantepspor (török)
Iskra-Stal (moldovai)–Varazdin (horvát)
Tauras (litván)–ADO Den Haag (holland)
Glentoran (északír)–Vorszkla (ukrán)
Juvenes/Dogana (San Marinó-i)–Rabotnicski (macedón)
Örebro (svéd)–Sarajevo (bosznia-hercegovinai)
Crusaders (északír)–Fulham (angol)
Llanelli (walesi)–Dinamo Tbiliszi (grúz)
Floriana (máltai)–AEK Larnaca (ciprusi)
Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)–Ventspils (lett)
Flamurtari (albán)–Jablonec (cseh)
KR (izlandi)–Zilina (szlovák)
Mika (örmény)–Valerenga (norvég)
Olimpija Ljubljana (szlovén)–Bohemians (ír)
Domzale (szlovén)–RNK Split (horvát)
Differdange (luxemburgi)–Levadia (észt)
KF Tirana (albán)–Spartak Trnava (szlovák)
FTC (magyar)–Aalesund (norvég)
Liepajas (lett)–Salzburg (osztrák)
Rad (szerb)–Olympiakosz Volosz (görög)
TNS (walesi)–Midtjylland (dán)
Kecskemét (magyar)–Aktobe (kazah)
Häcken (svéd)–Honka (finn)
Gagra (grúz)–Anorthoszisz (ciprusi)
Vaduz (liechtensteini)–Vojvodina (szerb)
Rudar (montenegrói)–Austria Wien (osztrák)
Slask (lengyel)–Dundee Utd. (skót)
Sahtyor Karagandi (kazah)–St. Patrick's (ír)
EB/Streymur (feröeri)–Qarabag (azeri)
FH (izlandi)–Nacional (portugál)
Paks (magyar)–Tromsö (norvég)
TPS (finn)–Westerlo (belga)
Khazar (azeri)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
Vllaznia (albán)–Thun (svájci)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik