A Dinamo Kijev nem húzta ki a Fiorentina ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.16. 23:01
null
Jeremain Lens (középen) szerencsés góljával sokáig vezetett a Dinamo Kijev (Fotó: Action Images)
A Fiorentina szinte végigtámadta a Dinamo Kijev elleni idegenbeli mérkőzését a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első felvonásán, ám végül a döntetlennek is örülhetett. Az FC Bruges–Dnipro Dnipropetrovszk találkozón nem született gól.

A Fiorentina az Olasz Kupából kiesett, a bajnokságban is elszállni látszanak érmes reményei, így az Európa-liga maradt az utolsó színtér, ahol igazán nagyot alkothat. Uralta is az első félidőt, amelyben 13 lövéssel próbálkozott, de egyikből sem született gól. A Dinamo Kijev a lengyel játékvezetőnek is köszönheti, hogy megúszta az első játékrészt kapott gól nélkül, a 13. percben ugyanis Joaquín lövését a bevetődő Jevhen Hacseridi a kezével (is) blokkolta.

A hazaiaknak a 36. percben is szerencséjük volt, hiszen Jeremain Lens megpattanó lövése után a Fiorentina kapujába hullott a labda. 1–0

A második félidőben is szinte végig az olasz csapat támadott, ám ugyanolyan hatékonysággal – egészen a 92. percig. Akkor a Mario Gomez helyére beálló Khouma Babacar törte meg a jeget, akrobatikus mozdulattal a kapuba húzva egy felfejelt labdát. 1–1

FC BRUGES–DNIPRO DNIPROPETROVSZK

Az FC Bruges a sorozat legjobb gólkülönbségével várta a Dnipro elleni összecsapást, 21 szerzett találatával szemben csak ötöt kapott. Egyik szám sem növekedett, bár Jevhen Konopljanka kétszer is próbára tette Mathew Ryant, és mivel a belga együttes sem volt eredményes, 0–0-ról várják a felek a visszavágót.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Sevilla–Zenit 2–1
(Bacca 73., D. Suárez 88., ill. Rjazancev 29.)
FC Bruges–Dnipro Dnipropetrovszk 0–0
Dinamo Kijev–Fiorentina 1–1 (Lens 36., ill. Babacar 92.)
Wolfsburg–Napoli 1–4 (Bendtner 80., ill. Higuaín 15., Hamsík 23., 64., Gabbiadini 77.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik