Genk–FTC: tűzijáték sorozatlövőből – ilyet lehet? – fotók, videók

Vágólapra másolva!
2023.10.27. 13:40
A Genk–Ferencváros Európa-konferencialiga-mérkőzést megelőzően a hazai szurkolók sorozatlövőből lőttek ki tűzijátékokat, amiről azóta számos videófelvétel és fotó járta be az internetet – a mérkőzésről tudósító kollégánk is megörökítette az esetet.


A kapu mögül lőtték a tűzijátékokat a hazaiak (Fotó: AFP)
A kapu mögül lőtték a tűzijátékokat a hazaiak (Fotó: AFP)

Európai kupameccseken nem mindennapos látvány fogadta a csapatokat csütörtökön a Genk–Ferencváros Európa-konferencialiga-mérkőzés előtt: maszkos hazai szurkolók sorozatvetőből lőtték ki a tűzijátékokat.

A felvételek láttán adódik a kérdés, hogyan vihették be ezeket az eszközöket a stadionba, ráadásul bár a hangosbemondóból figyelmezettek a rendezők a szurkolókat, hogy a pirotechnikai eszközök használata tiltott, a pályát körbeálló biztonságiak tétlenül figyelték az eseményeket. Az első percekben a hatalmas füstfelhő miatt rövid időre meg is kellett szakítania a játékvezetőnek a meccset, mert már a labdát sem lehetett látni.

Azután, hogy a Ferencváros nyáron diszkriminatív szurkolói rigmusok miatt kapott súlyos büntetést, várhatóan a Genket is felelősségre vonja majd a csütörtökön történtekért az UEFA fegyelmi bizottsága.

A kapu mögül lőtték a tűzijátékokat a hazaiak (Fotó: AFP)
A kapu mögül lőtték a tűzijátékokat a hazaiak (Fotó: AFP)

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
F-CSOPORT
Genk (belga)–Ferencváros 0–0
Genk, Cegeka Arena, 10 000 néző. Vezette: Sztavrev (északmacedón)
GENK: Vandevoordt – Daniel Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga – Paintsil (Ait el-Hadzs, 89.), M. A. Galarza, Heynen, el-Hannusz – Baah (Sor, 75.), A. Zeqiri (Arokodare, 75.). Vezetőedző: Wouter Vrancken
FTC: Dibusz – Botka (Ben Romdan, a szünetben), S. Mmaee, I. Cissé (Abena, a szünetben), C. Ramírez (Pászka, 82.) – Abu Fani, Sigér – Makreckis, Zachariassen (K. Owusu, 65.), Marquinhos – Pesics (Lisztes, 73.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Kiállítva: Arokodare (90+3.)

A csoport másik mérkőzésén
Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb) 6–0 (Beltrán 6., 10., Ikoné 29., Sottil 66., Martínez Quarta 73., Maxime Lopez 83.)
Kiállítva: Szubotics (36., Csukaricski)

AZ ÁLLÁS
1. Fiorentina 3 1 2 10– 4 +6 5
2. FERENCVÁROS 3 1 2 5– 3 +2 5
3. Genk 3 1 2 4– 2 +2 5
4. Csukaricski 3 3 1–11 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik