Ekl: „Ha őszinte vagyok, a Genktől és a Ferencvárostól is többet vártam”

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2023.10.28. 07:08
null
Fotó: MTI
Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros gól nélküli döntetlent ért el a labdarúgó Európa-konferencialiga F-csoportjának 3. fordulójában. Négy, korábbi magyar válogatott játékost mondta el meglátásait a mérkőzésről.

GYIMESI László, 12-szeres válogatott, 1998–1992 között a KRC Genk játékosa:

„Korábbi klubtársam, a kapus Ronny Gaspercic szállodát vezet ma, nála laktunk azzal a kis csapattal, amellyel elutaztunk a mérkőzésre. Szuper volt a hangulat, napokig nosztalgiáztunk! A mérkőzés? Azonos színvonalon játszott a két csapat, azt gondolom, a Firenzében és most Belgiumban játszott döntetlen után a Groupama Arénában a Ferencvárosnak nagy esélye van a továbbjutásra. A csütörtöki mérkőzést mindkét csapat megnyerhette volna, így a döntetlen nem irreális eredmény.”

MUCHA József, hatszoros válogatott, 1970–1981 között a Ferencváros, 1981–83 között a belga Waregem játékosa:

„Nagyon jó túra volt ez! Kedden indultunk, szerdán a srácok nem felejtették el a születésnapomat, de óvatosan koccintottunk, nehogy összetörjenek a poharak... A televízióban talán másnak tűnhetett, élőben hajtós, kiegyenlített mérkőzés volt ez, de a nagyobb helyzetei – elfogult vagyok? – a Fradinak voltak, Sigér Dávid ziccerére vagy Owusu Kwabena kapufájára gondolok. Ugyanakkor a vereség is benne volt a pakliban, igazságosnak érzem ezt a döntetlent, azt hiszem, a meccs előtt mindenki elfogadta volna az ikszet, ahogy Firenzében is – ha a Fradi Budapesten legyőzi a Genket, és Szerbiából is elhozza a három pontot, a Fiorentina elleni találkozótól függetlenül már meg is lehet a továbbjutás.”

MARTOS Győző, 34-szeres válogatott, 1971–1979 között a Ferencváros, 1981–84 között a belga Waterschei/Thor Genk játékosa:

„Volt bennem nosztalgia: én még a Waterschei játékosa voltam, amelyet Thor Genknek is hívtak, aztán a futball támogatói megegyeztek, fuzioánálnak a város másik klubjával, a KFC Winterslaggal, ebből lett a KRC Genk – a mai stadion, persze felújítva, a régi Waterschei-pálya helyén van. Jó emlékeim vannak, 1983 tavaszán a KEK-ben a PSG kiejtése után elődöntőbe jutottunk, a későbbi győztes, Alex Ferguson vezette Aberdeen ellen estünk ki. Csütörtökön helytállt a Fradi, de Varga Barnabás és Adama Traoré nagyon hiányzott, ennek ellenére szerencsével összejöhetett volna a győzelem.”

BROCKHAUSER István, tízszeres válogatott, 1996–2002 között a KRC Genk játékosa:

„Mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt, amúgy a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. Ha őszinte vagyok, a Genktől és a Ferencvárostól is többet vártam, azt tudtam, hogy a Fradinak jön az Újpest elleni derbi, a genkiek mesélték, nehéz sorozat közepén vannak ők is, muszáj spórolni az energiával. Persze, nyerni akartak a csapatok, ám ez most nem volt igazán jó mérkőzés. Viszont amit előtte és utána átéltem... Rengeteg aláírás, közös fotó készült, a fiatalokat faggattam, azt mondták, védeni nem láttak, de sokat hallottak rólam. A meccs után Köteles Lászlóval, Tő­zsér Dániellel lementünk a pályára a szurkolók kérésére, néhány percig újra ismert embernek érezhettem magam.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
F-CSOPORT
Genk (belga)–Ferencváros 0–0
Genk, Cegeka Arena, 10 000 néző. Vezette: Sztavrev (északmacedón)
GENK: Vandevoordt – Daniel Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga – Paintsil (Ait el-Hadzs, 89.), M. A. Galarza, Heynen, el-Hannusz – Baah (Sor, 75.), A. Zeqiri (Arokodare, 75.). Vezetőedző: Wouter Vrancken
FTC: Dibusz – Botka (Ben Romdan, a szünetben), S. Mmaee, I. Cissé (Abena, a szünetben), C. Ramírez (Pászka, 82.) – Abu Fani, Sigér – Makreckis, Zachariassen (K. Owusu, 65.), Marquinhos – Pesics (Lisztes, 73.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Kiállítva: Arokodare (90+3.)

AZ ÁLLÁS
1. Fiorentina 3 1 2 10– 4 +6 5
2. FERENCVÁROS 3 1 2 5– 3 +2 5
3. Genk 3 1 2 4– 2 +2 5
4. Csukaricski 3 3 1–11 –10 0

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik