Ekl: „Ez egészen váratlan volt” – a belgák nem erre számítottak a Fraditól

Vágólapra másolva!
2023.10.27. 09:03
null
A genkiek arra panaszkodnak, hogy a Fradi nem hagyta őket futballozni – Bilal el-Hannusz (34) szerint a folytatásban változtatniuk kell a játékukon (Fotó: AFP)
Érdekes kettősség figyelhető meg Belgiumban a Genk–Ferencváros Európa-konferencialiga-mérkőzés (0–0) értékelése kapcsán. A hazai csapat részéről többen is úgy nyilatkoztak, hogy a vendégek váratlanul mély, emberfogásos védekezése miatt nem tudtak jó meccset játszani. Eközben a belga sajtó azért kihangsúlyozza, hogy a Genk egyszerűen gyengén futballozott, az egyik sportportál pedig a hazaiak kapusát, Maarten Vandevoordtot nevezte a meccs emberének.

 

 

„A budapesti visszavágó fog dönteni” – írja főcímében a hln.be a Genk–Ferencváros (0–0) Ekl-meccs után. A vezető belga közéleti portál azt is kiemeli beszámolójában, hogy a Genk az utolsó húsz-harminc méteren, vagyis az ellenfél kapujának előterében játszhatott volna jobban, nem igazán tudott ugyanis átjutni a Ferencváros merev védelmi vonalán. A cikk szerint a Genk nem tudta igazán a saját játékát nyújtani a Ferencvárossal szemben, amely igazolta, hogy kemény ellenfél. A portál kiemeli, a gól nélküli döntetlennel és a Fiorentina Csukaricski ellen 6–0-s győzelmével még fontosabbá vált a Genk számára az FTC elleni budapesti visszavágó, amely eldöntheti a továbbjutást – erről is beszélt a meccs utáni értékelésében a Genk vezetőedzője, Wouter Vrancken, akit a hln.be is hosszasan idézett.

„Vegyes érzéseim vannak. Váratlanul mélyen védekezett az ellenfél – kezdte értékelését Wouter Vrancken.Ha önkritikusak akarunk lenni – és mindig először annak kell lennünk –, akkor jobban kellett volna teljesítenünk az utolsó húsz-harminc méteren. Az ellenfél a második félidőben egyértelműen kontrákra rendezkedett be, gólt kellett volna szereznünk, hogy nyíltabbá tegyük a játékot. A visszavágó más lesz, mert a Ferencvárosnak is győzelemre kell játszania, de a Fiorentina sem hibázhat már, tehát mind a három csapatnak ugyanaz lesz a célja a hátralévő meccseken.”

A Nieuwsblad nehéz európai estéről ír és arról, hogy a Genk számára elmaradt a remélt győzelem a Ferencváros ellen, gyenge meccsen végeztek gól nélküli döntetlenre a csapatok, ami azt jelenti, hogy a belga együttesnek a folytatásban Budapesten és/vagy Firenzében kell pontokat szereznie a tavaszi folytatáshoz.

„Veni Vidi Vandevoordt”. A sporza.be a latin szállóige átírt változatával emeli ki Maarten Vandevoordt kapus szerepét, akit a meccs emberének választott. „A Genk kapusa ma abszolút aranyat ért csapata számára. Nem volt sok helyzet, de amikor kellett, Maarten Vandevoordt mentőangyalnak bizonyult” – összegzett a sportoldal, amely két játékost is idézett a hazaiaktól.

„Nehéz esténk volt. Megpróbáltunk futballozni, ám problémáink akadtak az ellenfél emberfogó védekezésével. A folytatásban gyorsabban kell majd járassuk a labdát, hogy üres területeket találjunk. Mindent bele kell adnunk, hogy elérjük a célunkat” – mondta a Genk középpályása, Bryan Heynen.

„Mindenképpen győzni akartunk, de nem voltunk a csúcson és egy fizikailag erős ellenféllel találkoztunk. Néha alkalmazkodni kell az ellenfélhez, ezt meg is tettük, ám nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Most már a következő meccsre kell koncentrálnunk, de változtatnunk kell a játékon a folytatásban” – fogalmazott a marokkói válogatott Bilal el-Hannusz.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
F-CSOPORT
Genk (belga)–Ferencváros 0–0
Genk, Cegeka Arena, 10 000 néző. Vezette: Sztavrev (északmacedón)
GENK: Vandevoordt – Daniel Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga – Paintsil (Ait el-Hadzs, 89.), M. A. Galarza, Heynen, el-Hannusz – Baah (Sor, 75.), A. Zeqiri (Arokodare, 75.). Vezetőedző: Wouter Vrancken
FTC: Dibusz – Botka (Ben Romdan, a szünetben), S. Mmaee, I. Cissé (Abena, a szünetben), C. Ramírez (Pászka, 82.) – Abu Fani, Sigér – Makreckis, Zachariassen (K. Owusu, 65.), Marquinhos – Pesics (Lisztes, 73.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Kiállítva: Arokodare (90+3.)

A csoport másik mérkőzésén
Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb) 6–0 (Beltrán 6., 10., Ikoné 29., Sottil 66., Martínez Quarta 73., Maxime Lopez 83.)
Kiállítva: Szubotics (36., Csukaricski)

AZ ÁLLÁS
1. Fiorentina 3 1 2 10– 4 +6 5
2. FERENCVÁROS 3 1 2 5– 3 +2 5
3. Genk 3 1 2 4– 2 +2 5
4. Csukaricski 3 3 1–11 –10 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik