Szerb sajtóvisszhang: „Elmaradt a szenzáció” – a Fradi és a West Ham ellen is

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.22. 08:41
null
A Ferencváros 0–1-ről fordított a Csukaricski ellen (Fotó: Árvai Károly)
A szerb sajtóban péntek reggel kiemelt téma az FK Csukaricski Ferencváros elleni, 3–1-es veresége az Európa-konferencialigában és a Topolya ugyancsak 3–1-es veresége az Európa-ligában a West Ham United ellen – mindkét szerbiai gárda 1–0-s vezetésről kapott ki.

 

„A Csukaricski vezetett, de elmaradt a szenzáció” – írja a nova.rs a Ferencváros–Csukaricski (3–1) Ekl-meccs kapcsán. A tudósítás hangsúlyozza, Dejan Sztankovics csapata labdabirtoklásban a meccs elejétől a Csukaricski fölé nőtt és bár a szerb csapatnak a 26. percben egy góllal sikerült sokkolnia a hazaiakat, a Ferencváros a folytatásban még inkább erőltette a támadásokat, aminek aztán meg is lett az eredménye, fordítani tudott és a második félidőben is érvényesítette akaratát.

„A TSC-nek nem volt ereje a csodára Angliában” – fogalmaz főcímében a nova.rs a Topolya londoni, West Ham United elleni Európa-liga mérkőzéséről szóló beszámolójában.

A zurnal.rs a Topolya kapcsán kiemeli, hogy zseniálisan kezdte a mérkőzést, hiszen az első félidőt kihúzta kapott gól nélkül, majd Petar Sztanics góljával a vezetést is megszerezte a 47. percben, a folytatásban azonban három bal oldali akcióból három gólt szerzett, és így 3–1-re győzött a West Ham United.

„Nagyon csalódott vagyok a vereség miatt – nyilatkozta a meccs után a TSC vezetőedzője, Zsarko Lazetics.Esélyünk volt egy jobb eredményre, de elszalasztottuk. Az első félidőben megfelelően kontrolláltuk a meccset, a másodikban már nem. Miután a második félidőben korán megszereztük a vezetést, a West Hamnek volt ideje olyan minőségi játékosokat becserélni, akiknek a vezérletével fordítani tudott.”

A sportal.blic.rs már a szerb csapatok teljes hetét összegzi az európai porondon. Kiemeli, hogy az európai koefficiens-rangsor szempontjából borzalmasan sikerült ez a hét számukra, hiszen a Bajnokok Ligájában a Crvena zvezda is úgy járt, mint az Ekl-ben a Csukaricski és az El-ben a Topolya, hogy vezetett idegenben, a Manchester City ellen, de 3–1-re kikapott. Így az európai koefficiens-rangsor első húsz helyezett országa közül csak Szerbia nem tudott pontot szerezni ezen a héten, és akár az ország 13. helyezése is veszélybe kerülhet a folytatásban. Főleg a Csukaricski vereségét tartják elszalasztott lehetőségnek, hiszen a Zvezda és a TSC pontszerzése csodának számított volna.

A cikk figyelmeztet, Szerbia a koefficiens-rangsorban 27.375 ponttal áll, míg a 14. helyezett Dániának 27.200 pontja van, a dánok az FC Köbenhavn révén a BL-ben, az FC Nordsjaelland révén az Ekl-ben érdekeltek, és ha a szerb csapatok nem tudnak javítani a folytatásban, Dánia megelőzheti a rangsorban Szerbiát. Ráadásul a 15. Norvégia (26.875 pont) és a 16. Csehország (26.550) sincs messze Szerbiától.

Ezeknek a helyezéseknek azért van jelentőségük, mert a szerbek a tavaly kiharcolt 11. helyüknek köszönhették, hogy a Crvena zvezdának idén nem kellett selejtezőt játszania a Bajnokok Ligájában, és a Topolya is a BL-ben indulhatott és az elbukott selejtező után került át az Európa-liga csoportkörébe. Magyarország jelenleg a 25. helyen állt a rangsorban (20.125 ponttal), közvetlenül Ciprus (21.350) mögött és Oroszország (18.632) előtt.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
F-CSOPORT
FERENCVÁROS–FK CSUKARICSKI (szerb) 3–1 (2–1)
Budapest, Groupama Aréna, 17 589 néző.Vezette: Guillermo Cuadra (Guadalupe Porras Ayuso, Alejandro Estévez Iglesias) – spanyolok
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka (Sigér D., 52.), S. Mmaee, I. Cissé, C. Ramírez – Makreckis, Abu Fani (Ben Romdan, 74.) – Zachariassen – Marquinhos, Varga B. (Pesics, 67.), Owusu (Lisztes, 74.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
CSUKARICSKI:
Szamurovics – Sztevanovics (Rogan, 88.), Szubotics, Vranjes – N. Tosics, Nikcsevics (A. Jankovics, a szünetben), S. Sissoko, Docics (N. Sztankovics, 64.), Kovac (Miladinovics, a szünetben) – S. Adetunji (Cvetkovics, 78.), D. Ivanovics.Vezetőedző: Igor Matics
Gólszerző: Varga B. (44. – 11-esből), Owusu (45+6.), Pesics (79.), ill. D. Ivanovics (26.)

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ, A-CSOPORT
West Ham United (angol)–Topolyai SC (szerbiai) 3–1 (0–0)

London, London Stadium, 40 000 néző. Vezette: Glova (szlovák)
West Ham: Fabianski – Kehrer, Mavropanosz, Ogbonna, Cresswell (Emerson, a szünetben) – Fornals (Antonio, 61.), Ward-Prowse, Paquetá (Cornet, 82.) – Kudus, Ings (Soucek, 76.), Benrahma. Menedzser: David Moyes
Topolya:
Simics – Cvetkovics Antonics, Djordjevics (Krsztics, 69.), Petrovics (Rakonjac, 81.) – Radin, Djakovac (Csirkovics, 81.), Sztojics, Kuveljics (Vulics, 81.) – Sztanics, Jovanovics (Mircsevszki, 90+2.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Petrovics (66. – öngól), Kudus (70.), Soucek (82.), ill. Sztanics (47.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik