Ekl: „Nem tudjuk, mit játszik az új Ferencváros” – hiába ismeri Sztankovicsot a Csukaricski edzője

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 19:06
null
Igor Matics nem tudja, mit játszik az új Ferencváros (Fotó: Árvai Károly)
A Ferencváros csütörtökön a szerb Csukaricski ellen kezdi meg szereplését hazai pályán az Európa-konferencialiga csoportkörében. A magyar csapat után a vendéggárda is megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A Csukaricski csapatkapitánya, Marko Docics azt emelte ki, hogy ez lesz a klub történetének első nemzetközi csoportkörös mérkőzése.

„Úgyhogy szeretnénk élvezni és küzdeni. Ez nekünk történelmi esély, nagyon várjuk már, hogy pályára lépjünk ebben a gyönyörű stadionban. Nagy klub, komoly történelemmel, ismerjük az edzőjét, aki szintén ismer minket. Remélem, meglesz bennünk az a bátorság, ami a Zvezda elleni győzelem alkalmával is. Biztos nagyon nehéz lesz, főleg, hogy kétszer egymás után kéne kiemelkedőt nyújtanunk egy erős csapat ellen. Előnyünkre válhat, hogy ismerjük Dejan Sztankovicsot, hiszen sokszor játszottunk ellene, amikor a Zvezda edzője volt, de persze azt nem tudjuk, hogyan fog játszani a Ferencvárossal.”

A szerb csapat vezetőedzője, Igor Matics szerint számukra ez a találkozó nem nyomás, hanem inkább motiváció.

„Nagy meccs lesz a számunkra, remek tapasztalatszerzés. Bátornak kell lennünk, mivel az ellen a Ferencváros ellen játszunk, amelyik dominál Magyarországon, és az egyik legjobb csapat a térségben. A Fradi a favorit, ha nyer, gratulálunk neki, de remélem, jó játékot tudunk nyújtani.”

Bár az FTC új vezetőedzőjét, Dejan Sztankovicsot ismeri, ezt nem tartja nagy előnynek.

„Egyáltalán nem tudjuk, hogyan játszik Sztankovics irányítása alatt a magyar csapat, hiszen csak egy kupamérkőzésük volt alacsonyabb osztályú csapat ellen. Nem tudjuk, mit játszik az új Ferencváros, szóval az a dolgunk, hogy higgyünk magunkban.”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
Csütörtök, 18.45:
Ferencváros–FK Csukaricski (szerb), Groupama Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik