FTC: Ott volt a stábomból egy megfigyelő a litván csapat mérkőzésén – Máté Csaba

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.17. 22:04
null
Máté Csaba elárulta, néhány játékosa sérüléssel bajlódott (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Ferencváros 2–1-re nyert, így 8–2-es összesítéssel továbbjutott a máltai Hamrun Spartans ellen az Európa-konferencialiga harmadik köréből, a rájátszásban pedig a Zalgiris Vilniusszal csap össze a csoportkörért! A meccs utáni sajtótájékoztatón Máté Csaba megbízott vezetőedző a következő ellenfélről is nyilatkozott.  

– Nehezebb párharcra számított?
– Pozitívum, hogy kettős győzelemmel jutottunk tovább – válaszolta Máté Csaba, az FTC vezetőedzője. – Nagy különbségű győzelem után nem volt könnyű teljes koncentrációval pályára lépni, és nem is tudtuk elérni, hogy ne kapjunk gólt, de megérdemelten fordítottunk. A kinti összecsapáson sokkal hatékonyabban futballoztunk.

– Ezúttal is forgatta a csapatot – a hiányzók sérülés miatt maradtak ki?

– Akik nem voltak a kereteben, kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak. Cristian Ramírez sem volt ezúttal itt, ez nem az a mérkőzés volt, amelyen kockáztatni kellett volna a nagyobb bajt. Volt rá lehetőség, hogy pihenőt adjunk, és a sérültek teljesen rendbe jöjjenek.

– A rájátszásban a Zalgiris Vilnius következik.

– Ott volt a stábomból egy megfigyelő a litván csapat mérkőzésén. Megfelelően fel kell készülnünk, ez a rájátszás lesz, apróságok dönthetnek, ráadásul idegenben ismét műfüves talajon kell pályára lépnünk.

Luciano Zauri, a Hamrun Spartans vezetőedzője
– A gyors gól után látott esélyt a bravúrra?
– Valójában nem volt kérdés, a Ferencváros sokkal erősebb csapat a miénknél. Ezúttal helytálltunk, szerettünk volna jó mérkőzést játszani idegenben, tervünknek ez a része legalább megvalósult.
– Ezúttal szorosabb volt a meccs. Elégedett a látottakkal?
– Próbáltuk felvenni a tempót, védekeztünk becsülettel, a végéig sajnos nem sikerült kihúznunk, ezért vereséggel távozunk Budapestről.
– Véget ért a nemzetközi kupaszereplésük. Összességében elégedett vagy csalódott?
– A Dinamo Tbiliszi ellen kisebbfajta csodát értünk el, kétszer is legyőztük. De amikor megtudtam, hogy a Ferencváros lesz a következő ellenfelünk, nem láttam sok esélyt az újabb sikerre.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

FERENCVÁROSI TC–HAMRUN SPARTANS (máltai) 2–1 (1–1)
Groupama Aréna,
11375 néző. Vezette: Georgi Davidov (bolgár)
FERENCVÁROS: Varga Á. – Wingo (Civic, a szünetben), I. Cissé, Knoester (Abena, 74.), Pászka – Sigér D, Abu Fani (Gojak, 81.) – Traoré (Lisztes, 60.), Nguen (Marquinhos, 60.), Zachariassen – Varga B. Vezetőedző: Máté Csaba
HAMRUN:
Marchetti – Mbong (Camenzuli, 38.), Bilic, Emerson, Bjelicsics – Elionay (Attard, 80.), Krsztics, Nenov (Eder, 63.), Corbolan – Montebello (Jonny, 63.), Paintsil (Borg, 80.). Vezetőedző: Luciano Zauri
Gólszerző: Traoré (41.), Varga B. (69.), ill. Mbong (6.)
Továbbjutott:
az FTC, 8–2-es összesítéssel

ONLIVE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik