El: sokáig égett a ház, de a hosszabbításban a Roma kiütötte a Feyenoordot

Vágólapra másolva!
2023.04.20. 23:43
null
Nem indult könnyen, de a Roma csak kiverte a Feyenoordot (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján a Roma 4–1-re legyőzte a Feyenoordot hosszabbítás után, így bejutott a legjobb négybe. A Bayer Leverkusen 4–1-re nyert az Union Saint-Gilloise vendégeként, a Juventus a Sporting CP otthonában harcolt ki 1–1-es ikszet – Xabi Alonso csapata és a torinói gárda is ott lesz az elődöntőben.


ROMA–FEYENOORD

A fővárosi együttesnek nem volt könnyű dolga a Feyenoord elleni visszavágón, hiszen az első mérkőzést a holland csapat 1–0-ra megnyerte. A gól nélküli első félidő után Leonardo Spinazzola egy szerencsés, megpattanó lövéssel juttatta előnyhöz a Romát a 60. percben.

SZAVAZÁS

Milyen Európa-liga-döntő lesz a Puskás Arénában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Tíz perccel a rendes játék vége előtt pánikba estek a hazai szurkolók, ugyanis Igor Paixao fejesével egyenlített a Feyenoord.

Talán már elhitték a vendégek, hogy megvan a továbbjutás, ám a 89. percben Paolo Dybala az ötös sarkáról kilőtte a jobb felsőt, s hosszabbításra mentette a párharcot. Ezt követően mentálisan jobb állapotba került José Mourinho csapata, ennek köszönhetően Stephan El Shaarawy a 101. percben megszerezte a Roma harmadik gólját is. A hosszabbítás második félidejében Lorenzo Pellegrini vitte be a kegyelemdöfést, a „farkasok” 4–1-re győztek, s biztosan ott lesznek a legjobb négy között.

UNION SAINT-GILLOISE–BAYER LEVERKUSEN

Hiába ért el jó eredményt Németországban az Union Saint-Gilloise – 1–1-gyel zártak a felek –, a visszavágón Moussa Diaby góljával már a 2. percben előnybe került a Leverkusen.

Xabi Alonso együttese a 38. percben megszerezte a második gólját is, Mitchel Bakker volt eredményes közelről egy gyors kontra végén. A találkozó és a továbbjutás a 60. percben dőlt el végleg, ekkor a hazaiak kapusa óriásit hibázott, Anthony Moris rossz passzából Jeremie Frimpong talált az üres kapuba.

Annyi szépségtapasz maradt a hazaiaknak, hogy 0–3-nál a 19 éves finn csatár, Casper Terho szépített, de a végeredményt Adam Hlozek állította be a 79. percben – a Bayer 4–1-re győzött, összesítésben 5–2-vel múlta felül a belgákat.

SPORTING CP–JUVENTUS

Jó hangulatban várhatták a Juventus játékosai a Sporting elleni mérkőzést, hiszen csütörtökön (ma) hivatalossá vált, hogy a klub visszakapja a korábban levont 15 pontját a Serie A-ban.

A 9. percben Chiesa szögleténél nem tudtak felszabadítani a portugálok, a kavarodásnál Adrien Rabiot reagált a leggyorsabban – a francia válogatott középpályás hat méterről lőtt a kapu jobb oldalába.

Nagyon hamar, már a 20. percben kiegyenlített a Sporting: Marcus Edward értékesített egy tizenegyest. Hiába jött hamar a Sporting válasza, a Juve kihúzta az 1–1-es döntetlent, így 2–1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé.

SEVILLA–MANCHESTER UNITED – A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATNAK BŐVEBBEN!

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Sporting CP (portugál)–Juventus (olasz) 1–1 (M. Edwards 20. – 11-esből, ill. Rabiot 9.)
Továbbjutott: Juventus 2–1-es összesítéssel

Union Saint-Gilloise (belga)–Bayer Leverkusen (német) 1–4 (Terho 65., ill. M. Diaby 2., Bakker 38., J. Frimpong 60., Hlozek 79.)
Továbbjutott: Bayer Levekusen 5–2-es összesítéssel

AS Roma (olasz)–Feyenoord (holland) 4–1
(Spinazzola 60., Dybala 89., El Shaarawy 101., Pellegrini 109. ill. Igor Paixao 80.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: Roma 4–2-es összesítéssel

Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 3–0 (en-Nesziri 8., 81., Badé 47.)
Továbbjutott:
aSevilla 5–2-esösszesítéssel


AZ ELŐDÖNTŐ MENETRENDJE
1. MÉRKŐZÉSEK
Május 11., csütörtök

21.00: Roma (olasz)–Bayer Leverkusen (német)
21.00: Juventus (olasz)–Sevilla (spanyol)

VISSZAVÁGÓK
Május 18., csütörtök
21.00:
Sevilla (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00: Bayer Leverkusen (német)–Roma (olasz)

A döntőt május 31-én a budapesti Puskás Arénában játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik