El: „Mindketten a BL-be vágyunk” – Ten Hag szerint ez a közös a Barcában és az MU-ban

Vágólapra másolva!
2023.02.16. 12:23
null
Erik ten Hag a Manchester United sajtótájékoztatóján (Fotó: Getty Images)
Csütörtök este a nyolcaddöntőbe jutásért csap össze az Európa-ligában az FC Barcelona és a Manchester United. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a „vörös ördögök” menedzsere, Erik ten Hag a katalánokkal való közös pontról és a United nyári kiszemeltjéről, a gránátvörös-kékben játszó Frenkie de Jongról is beszélt.

„Mindkét csapat az Európa-ligában van, de mindketten a BL-be vágyunk – fogalmazott a Barcelona elleni mérkőzés előtt Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere. – Eredményeket akar mindkét csapat elérni a BL-ben, továbbjutni a csoportkörből, ott lenni az elődöntőben, a döntőben, sőt, akár nyerni is. De ez a valóság: itt vagyunk az Európa-ligában.”

A holland tréner hozzátette, hogy mindkét csapatnak tiszta lapra van szüksége, elindultak egy úton, és jó irányba tartanak.

Ten Hag a Manchester United nyári kiszemeltjéről, a jelenleg a Barcelonában játszó Frenkie de Jongról is beszélt: „Nagy volt a varázsa annak a 2019-es Ajaxnak. Frenkie sokat vállalt belőle és a következő években Spanyolországban fejlődött. Fantasztikus játékos, öröm volt vele dolgozni, a világ bármelyik csapatát erősítené, egyedülálló kvalitásokkal rendelkezik.”

De Jongról a katalánok vezetőedzője, Xavi is szót ejtett: „Frenkie nagyon egyértelműen jelezte számomra a nyáron, hogy maradni akar, emiatt nem is voltak kérdések vele kapcsolatban. Ő továbbra is a mi játékosunk, nagyon elégedett vagyok a teljesítményével és a vezérszerepével. Ahogyan a csapat, ő is jó formában van, és szerintem jól érzi magát a pályán is – ez a legfontosabb.”

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
1. MÉRKŐZÉS
18.45:
Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik