Sportrádió: Óriási terhelés alatt vannak a játékosok – Hajnal Tamás

Vágólapra másolva!
2022.10.29. 15:05
null
Hajnal Tamás a Crvena zvezda elleni Európa-liga-találkozón (Fotó: Árvai Károly)
Hajnal Tamás, a Ferencvárosi TC sportigazgatója volt a Sportrádió vendége. A korábbi 54-szeres magyar válogatott játékos beszélt az FTC lehetőségeiről az utolsó Európa-liga-csoportmeccsel kapcsolatban, valamint kitért az esetleges távozókra is.

„Ez a legmerészebb álmainkban sem fordult elő, amikor a sorsolás megtörtént és Gera Zoli kihúzta nekünk a csapatokat, bár pont ma beszéltünk, hogy jó ellenfeleket húzott nekünk és óriási siker, amit a csapat teljesített ezen az öt mérkőzésen” – fogalmazott Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

Elmondta, hogy a továbbjutás biztossá tétele után lehetőségük van olyan játékosokat is pihentetni, akiknek a játszatása kockázatokkal járhat: „A biztos továbbjutás tudatában több szempontot is figyelembe kell vennünk, van néhány játékosunk, akit egy esetleges sárga lap után eltiltás fenyeget, ezt szeretnénk elkerülni. Alaposan meg kell gondolnunk tehát, hogy mekkora kockázatot vállalunk most. Óriási terhelés alatt vannak a játékosok, nagyon nagy ritmusban vagyunk, 42 nap alatt 13 mérkőzést játszottunk, itt a terhelésnek a menedzselésére is nagyon oda kell figyelni.”

Ugyanakkor a Trabzonspor elleni mérkőzésen is a győzelem a célja a zöld-fehéreknek: „Törökországba is természetesen úgy utazunk, hogy nyerni szeretnénk és a korábban említett szempontokat figyelembe vesszük az összeállításnál.”

Hajnal kitért az esetleges távozókra is, valamint arra, milyen szerepet játszhat az év végi világbajnokság a keret összetételének megváltozásában.

„Természetesen egy ilyen szereplés megnövelheti a klubok érdeklődését játékosaink iránt, ugye, lesz egy világbajnokság, amelyen reményeink szerint három játékosunk is részt vesz. Mi készen állunk arra, hogy adott esetben komoly ajánlat érkezzen játékosunkért, de csak ebben az esetben van értelme elgondolkodni azon, hogy elengedjünk-e egy olyan játékost, aki fontos a mi keretünkben.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik