Sportrádió: „Bízom benne, hogy sikerül továbbjutni” – Lisztes az FTC csoportjáról

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 16:11
null
Lisztes Krisztián (Fotó: Árvai Károly, archív)
Az Európa-liga sorsolást követően a Ferencváros korábbi játékosa, Lisztes Krisztián is elmondta véleményét a zöld-fehérek csoportjáról a Sportrádióban.

 

Nehéz csoport, de bízom benne, hogy esetleg sikerül ebből a négyesből valamilyen úton-módon majd tavasszal is folytatni tovább a kupaszereplést. Nagyon jó lenne, ha sikerülne a Fradinak a következő lépcsőfokot meglépni, és az Európa-liga csoportból tovább tudna menni, esetleg akár a Konferencialigában tudná folytatni. Én is nézegetem az ellenfelek kereteit, az értékét, játékosait, most majd elkezdődik a munka: feltérképezni az ellenfeleket. Nyilván a Monaco a legerősebb, utána a Trabzonspor, és értékben elvileg a Zvezda is megelőzi a Ferencvárost, de bízom benne, hogy ezeket a különbségeket majd sikerül a pályán eltüntetni. Megnéztem az összefoglalót a Zvezda meccséről, nagyon szerencsétlen körülmények között bukták el a BL-csoportkörbe jutást. Pláne ők hazai pályán, azzal a szurkolótáborral, azzal az agresszív focival, amelyet ők játszanak, nagyon félelmetesek tudnak lenni, viszont, ahogy én láttam, követnek el hibákat a védelemben, nagyon ki tudnak ők is nyílni, az ilyen hibákat, labdavesztéseket könyörtelenül ki lehet használni.

A szakmai stáb biztosan fel fog készülni arra, ami a nyerő taktika lehet akár idegenben, akár hazai pályán. Azt gondolom, itthon a Fradi is félelmetes tud lenni, és nagyon sokat segíthet a hazai publikum. Úgy vélem, hogy mérkőzésről mérkőzésre kell gondolkodni, a meccskép alapján lehet az ember elégedett vagy kevésbé elégedett. Ha az FTC a Konferencialigában tudná folytatni, az szerintem már siker lenne.” – bizakodik Lisztes Krisztián.

A sorsolásról további részletek ide kattintva olvashatók!

EURÓPA-LIGA 2022–2023
CSOPORTKÖR

A-CSOPORT
Arsenal (angol)
PSV (holland)
Bodö/Glimt (norvég)
Zürich (svájci)
B-CSOPORT
Dinamo Kijev (ukrán)
Rennes (francia)
Fenerbahce (török)
AEK Larnaca (ciprusi)
C-CSOPORT
Roma (olasz)
Ludogorec (bolgár)
Betis (spanyol)
HJK (finn)
D-CSOPORT
Braga (portugál)
Malmö (svéd)
Union Berlin (német)
Saint-Gilloise (belga)
E-CSOPORT
Manchester United (angol)
Real Sociedad (spanyol)
Sheriff (moldovai)
Omonia (ciprusi)
F-CSOPORT
Lazio (olasz)
Feyenoord (holland)
Midtjylland (dán)
Sturm Graz (osztrák)
G-CSOPORT
Olympiakosz (görög)
Qarabag (azeri)
Freiburg (német)
Nantes (francia)
H-CSOPORT
Crvena zvezda (szerb)
Monaco (francia)
FERENCVÁROS
Trabzonspor (török)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik