El: A BATE ellen igen jól játszott a Videoton – Skorza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.19. 21:14
null
Maciej Skorzát nem tévesztik meg a Videoton gyenge eredményei (Fotó:lechpoznan.pl)
A Lech Poznan labdarúgócsapatát irányító Maciej Skorzára jó benyomást tett a Videoton a BATE Boriszov elleni párharca során. A lengyel klub csütörtökön hazai pályán játszik a magyar bajnokkal az Európa-liga-selejtező playoffkörének első mérkőzésén.

 

„Tudunk az ellenfelünk problémáiról – beszélt a Videotonról Maciej Skorza. – Talán még óvatosabbnak kell lennünk azok után, amik az utóbbi napokban náluk történtek. A bajnoki meccsek nem mutatják meg a Videoton igazi erejét. Alaposan kielemeztük a BATE elleni mérkőzéseit, amelyeken igen jól játszott. A magyar csapat éppúgy be akar jutni a csoportkörbe, mint mi, és igyekszik majd tudása legjavát nyújtani.

Hallottuk, hogy Bernard Casoni távozott, de az új edző csak a hét elejétől dolgozik a csapattal, nagyon tehát nem tudta megváltoztatni a játékuk képét.”

„Holman Dáviddal és Kádár Tamással már nagyon várjuk a csütörtöki meccset, mert egy magyar csapat lesz az ellenfél. Tiszteljük a Videotont, de meg szeretnénk mutatni, hogy mi vagyunk a jobbak. Olyan eredményt kell elérni a hazai találkozón, hogy jó esélyünk legyen a csoportkörbe kerülésre” – mondta a poznaniakat erősítő Lovrencsics Gergő a felvezető sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy ötéves távlatban ez lesz a legfontosabb meccsük.

„Nem foglalkozunk a Videoton problémáival, csak magunkra koncentrálunk. Szerintem Kovács István az ellenfél legjobbja. Meghatározó játékosuk Gyurcsó Ádám és Juhász Roland, utóbbi túljutott a sérülésén, és nincs kizárva a poznani játéka. A sikerhez nagy szükségünk lesz a szurkolókra” – tette hozzá a magyar szélső, aki szerint visszanyerte sérülése előtti formáját.

Mint ismert, a Videoton menesztette Bernard Casonit, az El-ben Pető Tamás irányítja a csapatot. A Lech számíthat a szurkolóira is, miután az UEFA felfüggesztette a büntetést.

 

JUHÁSZ JÁTÉKA KÉRDÉSES

„A mérkőzés előtt derül majd ki, hogy tudom-e vállalni a játékot, már az is nagyon örömteli számomra, hogy ilyen gyorsan eljutottam odáig, hogy a csapattal edzhessek. Játékosszemmel is nehéz időszakon vagyunk túl, ez nem titok, de nem szeretnék bővebben ezzel foglalkozni, inkább előre tekintenék. A csapatból mindenki levonta a következtetéseket és önkritikát gyakorolt, most már kizárólag a holnapi meccs a téma, hiszen nagyon fontos mérkőzés vár ránk” – olvasható Juhász Roland nyilatkozata a vidi.hu-n.

A székesfehérváriakat Pető Tamás vezeti Poznanban. Az ideiglenes vezetőedző szerint az a legfontosabb feladata, hogy hitet adjon önbizalmukat elvesztő játékosainak.

„Nagyon gyorsan történtek az események a szombati, Vasas elleni bajnoki óta – mondta Pető Tamás a vidi.hu-nak. – Miután felkértek, hogy ideiglenesen vállaljam el a vezetőedzői posztot, egy percig sem gondolkodtam a válaszon. Szeretnék segíteni a klubnak, a csapatnak és természetesen személyesen is egy óriási lehetőség ez nekem.”

„A legfontosabb az volt az előző napokban, hogy a játékosok fejében rendet tegyünk. Két hónapja bajnokságot nyertek ezek a srácok, őket ünnepelte az egész város, nem felejtettek el futballozni, most is ők a legjobbak, de ebben nekik is újra hinniük kell. Az elmúlt hetekkel nem szeretnék bővebben foglalkozni, inkább előre tekintenék. Sok időnk nem volt, de azt hiszem, sikerült őket a helyes vágányra visszaállítani gondolkodásban. Felszabadultan kell játszaniuk és úgy is fognak csütörtökön.”

„Csodát semmiképp sem szeretnék ígérni. Abban viszont biztos vagyok, hogy olyan csapatot láthat a közönség a Lech Poznan ellen, amelyik megszakad a sikerért. Semmivel sem vagyunk gyengébbek a Lechnél, ugyanakkor egy nagy feladat előtt állunk és ezt mindenki tudja a csapatnál. Elszántságot láttam az arcokon az elmúlt napokban, mindenki bizonyítani akar magának, a szurkolóknak és egész Magyarországnak. Csütörtök este arra törekszünk, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Pető Tamás elmondta azt is, mit vár az ellenféltől.

„A Lech Poznan a bajnoki címvédő Lengyelországban, tisztában vagyunk vele, hogy remek csapat, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy jelenleg nincs a legjobb passzban. Biztos, hogy sokat jelent nekik a hazai pálya és az, hogy nem zárt kapuk előtt kell fogadniuk bennünket, vagyis több tízezer ember biztatja őket. Ebből a helyzetből azonban még mi is kijöhetünk jól, a sok szurkoló minket is fel tud tüzelni, és tudjuk, Fehérvárról érkeznek a mi szurkolóink, ami nagyon sokat jelent majd.”

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR
Augusztus 20., 21.00: Lech Poznan (lengyel)–VIDEOTON (Tv: M4)
Augusztus 27., 20.30: VIDEOTON–Lech Poznan (lengyel) (Tv: M4)
ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik