El: Svédországban nem veszik biztosra a Győr kiejtését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.17. 09:35
A svéd közvélemény általános vélekedése szerint a Győri ETO elleni El-párharcban – a két együttes a második selejtezőkörben randevúzik – nem mehet biztosra a svéd bajnoki bronzérmes, bár azért utóbbit tartják esélyesebbnek a továbbjutásra. Hasonlóan gondolkodnak erről az érintett IFK Göteborg labdarúgói is, de nyilatkozataikban még ennél is diplomatikusabban fogalmaznak.

„A svéd szurkolók nem veszik biztosra a továbbjutást, de egyértelműen a párharc esélyesének tartják csapatukat – mondta Daniel Sjöberg, a svéd Sport Expressen munkatársa. – A klubnál persze diplomatikusan fogalmaztak, ám a többség svéd továbbjutást vár. A csapat már szezonok óta rendkívül biztosan védekezik, az utóbbi időben azonban a támadójátéka is feljavult, az elmúlt két bajnokin nyolc gólt szerzett."Daniel Sjöberg, a svéd Sport Expressen munkatársa. – A klubnál persze diplomatikusan fogalmaztak, ám a többség svéd továbbjutást vár. A csapat már szezonok óta rendkívül biztosan védekezik, az utóbbi időben azonban a támadójátéka is feljavult, az elmúlt két bajnokin nyolc gólt szerzett."

A drukkerek bizonyára éhesek a sikerre, hiszen bár az 1904-ben alapított klub 18-szor nyert bajnokságot, a Svéd Kupát pedig öt alkalommal hódította el, a legutóbbi trófea 2008-ban került a klub vitrinjébe, az előző szezonban a harmadik helyen végzett a csapat. A jelenlegi bajnokságban 14 forduló után a hatodik helyen áll.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

(a magyar érdekeltségű mérkőzések)
Liteksz Lovecs (bolgár)–DIÓSGYŐRI VTK 19.45 (élőben az NSO-n!)
GYŐRI ETO–IFK Göteborg (svéd) 20 óra (Tv: M2 – élőben az NSO-n!)
HNK Rijeka (horvát)–FERENCVÁROS 20.30 (Tv: Duna – élőben az NSO-n!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik