A Fradi El-riválisa óvatos, a Győré reménykedő, a Diósgyőré bátor

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 12:11
A labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében három magyar klubcsapat kezdi meg csütörtökön a szereplését: a DVTK és az FTC idegenben, míg a Győri ETO hazai pályán. A Fradi El-riválisa óvatos, a Győré reménykedő, a Diósgyőré bátor. A Nemzeti Sport Online mindhárom találkozót élőben közvetíti, a győriek és a ferencvárosiak összecsapása pedig a televízióban is látható lesz!

LITEKSZ LOVECS (BOLGÁR)–DIÓSGYŐRI VTK
19.45 (élőben az NSO-n!)

A diósgyőriekhez hasonlóan a bolgárok is mentek már egy kört az El-ben, ám vezetőedzőjük, Kraszimir Balakov nem volt teljesen elégedett a látottakkal. A szakember olyan csapatot lát a DVTK-ban, amely játssza a futballt, és ami számára szimpatikus. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, a hazai meccsen csak és kizárólag a győzelemre gondol, ráadásul úgy készül, hogy nekiesnek a vendégeknek, és gyorsan eldöntik az első mérkőzést.

A DVTK szerda reggel Budapestről chartergéppel indult el Szófiába, ahonnan még 150 km-es buszos út várt rá. A miskolciak két kapussal és tizenhét mezőnyjátékossal vágtak neki a bolgár túrának. A keretben ott van Bognár István, az együttes friss igazolása is. A bolgárok stadionjában elkülönített vendégszektor várja a DVTK drukkereit, akik jegyet csak a helyszínen tudnak venni, az előzetes hírek szerint 10 leváért, ami nagyjából 1600 forintnak felel meg.

GYŐRI ETO–IFK GÖTEBORG (SVÉD)
20 óra (Tv: M2 – élőben az NSO-n!)

„Két teljesen különböző stílusú együttes találkozik egymással, ami valakinek nagyon szórakoztató lesz, valakinek kevésbé. Remélem, bebizonyítjuk, hogy a mi csapatunkat kreatívabb játékosok alkotják” – mondta a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Horváth Ferenc. A győriek szakvezetője azt is elárulta, hogy mindig próbálnák valami szokatlannal előrukkolni, és nem lesz ez másként most sem.

A győriek trénere a tervek szerint a Kamenár – Svec, Lang, Had, Dinjar – Kamber, Pátkai, Kronaveter – Dudás Á., Rudolf, Andrics tizenegyet küldi pályára. A szakvezető a vádlijával bajlódó Lipták Zoltánra és a vállsérüléssel küszködő Marek Strestíkre nem számíthat.

A tizenhat meccs óta veretlen, és amúgy sem sok gólt kapó svédeknél nyoma sincs az elbizakodottságnak, de azért erőteljesen bíznak a továbbjutásban.

„A svéd szurkolók nem veszik biztosra a továbbjutást, de egyértelműen a párharc esélyesének tartják csapatukat – mondta Daniel Sjöberg, a svéd Sport Expressen munkatársa. – A klubnál persze diplomatikusan fogalmaztak, ám a többség svéd továbbjutást vár."

Az IFK-nál sérülés miatt nem tarthatott a csapattal Philip Haglund – a középpályás 38 évesen is alapember, hiányát erősen megérzi az együttes – és Hampus Zackrisson, míg Kjetil Waehler ugyan felépült, de egyelőre nincs bevethető állapotban, így a klubtól valószínűleg távozó Darijan Bojanichoz hasonlóan otthon maradt.


HNK RIJEKA (HORVÁT)–FERENCVÁROS
20.30 (Tv: Duna – élőben az NSO-n!)

A horvátok vezetőedzője, a korábbi szlovén szövetségi kapitány, Matjaz Kek már a sorsolás után arról beszélt, milyen erős ellenfelet kaptak („Az FTC nem egy Prestatyn Town, de még a Zilinánál is nehezebb ellenfél...”), és véleménye a mérkőzés közeledtével sem változott. Izgalmas, vérbeli kupacsatát vár, amely két meccsen át nyílt lesz.

A csapat megnyerte a horvát bajnok Dimano Zagreb elleni Szuperkupát (2–1), ami bizakodásra ad okot, de csupán visszafogottra. A Rijeka védője, Ivan Tomecak szerint otthon esélyesek ugyan, de ezt is csak akkor tudják majd érvényre juttatni, ha a maximumot adják magukból.

„A Rijeka nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint az én fiatal csapatom. Éppen ezért nagyon fontos, hogy játékosaim megmérettethetik magukat az európai színtéren. Ellenfelünk nagyon komplett, jól összerakott gárda, amely nem véletlenül búcsúztatta tavaly a selejtezők során a Stuttgartot” – olvasható Thomas Doll véleménye a fradi.hu-n.

A mérkőzés előtt a zöld-fehérek már nevezték a keretbe Gera Zoltánt, ám nyári nagy fogásuk jelenleg még nincs bevethető állapotban, így nem számíthat rá a német tréner.

Szolgálati közleményt is közölt a napokban az első meccsen pályaválasztó horvát együttes: a fiumei találkozóra csak azok utazzanak el, akiknek jegyük van. A vendégek számára biztosított jegyek (530 darab) ugyanis elfogytak.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

Liteksz Lovecs (bolgár)–DIÓSGYŐRI VTK 19.45 (élőben az NSO-n!)
GYŐRI ETO–IFK Göteborg (svéd) 20 óra (Tv: M2 – élőben az NSO-n!)
HNK Rijeka (horvát)–FERENCVÁROS 20.30 (Tv: Duna – élőben az NSO-n!)

Asztana (kazah)–Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 15
Kajrat Almati (kazah)–Esbjerg (dán) 16
Neftci Baki (azeri)–Koper (szlovén) 17
Kosice (szlovák)–Slovan Liberec (cseh) 17
KF Laci (albán)–Zorja Luhanszk (ukrán) 17
Buducsnoszt (montenegrói)–Omonia Nicosia (ciprusi) 17.30
Dinamo Minszk (fehérorosz)–MYPA (finn) 17.30
Trencín (szlovák)–Vojvodina (szerb) 17.30
Elfsborg (svéd)–Inter Baki (azeri) 18
Atlantas (litván)–Sahtyor Karagandi (kazah) 18
Nomme Kalju (észt)–Lech Poznan (lengyel) 18
RoPS Rovaniemi (finn)–Aszterasz Tripolisz (görög) 18
Ruch Chorzów (lengyel)–Vaduz (lichtensteini) 18
Zesztafoni (grúz)–Spartak Trnava (szlovák) 18
Petrolul Ploiesti (román)–Flamurtari (albán) 18.30
Botev Plovdiv (bolgár)–St. Pölten (osztrák) 18.45
Brommapojkarna (svéd)–Crusaders (északír) 19
Mladá Boleslav (cseh)–Siroki Brijeg (bosnyák) 19
Nyeman Grodno (fehérorosz)–FH Hafnarfjördur (izlandi) 19
Rosenborg (norvég)–Sligo Rovers (ír) 19
CFR Cluj (román)–Jagodina (szerb) 19.30
CSZKA Szófia (bolgár)–Zimbru Chisinau (moldovai) 19.30
Luzern (svájci)–St. Johnstone (skót) 19.30
Víkingur (feröeri)–Tromsö (norvég) 20
Zulte Waregem (belga)–Zawisza Bydgoszcz (lengyel) 20
Bursaspor (török)–Csihura Szacshere (grúz) 20.30
Metalurg Szkopje (macedón)–Zeljeznicar (bosnyák) 20.30
Sillamäe Kalev (észt)–FK Krasznodar (orosz) 20.30
Molde (norvég)–Gorica (szlovén) 20.30
RNK Split (horvát)–Hapoel Beer Seva (izraeli) 20.30
Aberdeen (skót)–Groningen (holland) 20.45
Derry City (északír)–Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz) 20.45
Dundalk (ír)–Hajduk Split (horvát) 20.45
Linfield (északír)–AIK (svéd) 20.45
Motherwell (skót)–Stjarnan (izlandi) 20.45
FK Sarajevo (bosnyák)–Haugesund (norvég) 21
Csukaricski (szerb)–Grödig (osztrák) 21.05

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik