Angol-orosz csaták, Gulácsiék északra utaznak - El-sorsolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 12:50
null
Az Európa-liga 2013–2014-es kiírásának csoportbeosztása
Pénteken Monacóban kisorsolták a labdarúgó Európa-liga főtáblájának csoportbeosztását. Gulácsi Péter csapata, a Salzburg svéd, dán és belga ellenfelet kapott, Köteles László és a Genk pedig a Dinamo Kijevvel, a Rapid Wiennel és a Thunnal csaphat össze.

Az Európa-liga főtáblájának mezőnye csak pénteken délelőtt vált teljessé, miután egyrészt befejezték a csütörtökön félbeszakadt AZ Alkmaar–Atromitosz találkozót, másrészt a kizárt Besiktas és Fenerbahce pótlásáról gondoskodott az európai szövetség (UEFA). Előbbit az általa kiejtett Tromsö pótolja, utóbbi helyére a ciprusi APOEL került – sorsolással.

GULÁCSI PÉTER VEGYES ÉRZÉSEI, KÖTELES LÁSZLÓ PÉLDÁLÓZIK
„Vegyes érzéseink vannak. A nevek alapján a továbbjutás nem irreális elképzelés, de sajnáljuk, hogy nem találkozunk igazán nagy csapattal. Mindamellett a létező legpozitívabb végkimenetel a csoportkörben a továbblépés. Ez a cél" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Gulácsi Péter, a Salzburg kapusa.
„Tavaly a Basel és a Sporting után jöttünk mi, azaz a hármas kalapból érkeztünk, mégis megnyertük a csoportot. Egy „gömböt” előre léptünk, de éppen a mi példánk bizonyítja, hogy az alapsorrend nem szentírás. Sajnálom, hogy ezúttal nincs magyar riválisunk. És meleg helyre sem megyünk. A Dinamo szerintem kiemelkedik a négyesünkből. Jobban örültünk volna a Fiorentinának, a Laziónak vagy a Tottenhamnek, még ha ezek az ukránnál is erősebb csapatok" – mondta Köteles László, a Genk kapusa.

Hét csapat alanyi jogon főtáblás, kilenc alakulat pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjéből került át a sorozatba. Azonos országok csapatai itt még nem kerülhetnek össze.

A Monacóban tartott ceremóniát természetesen ezúttal is Gianni Infantino, az UEFA főtitkára vezényelte le. A főtitkár segítője a sorsolás során Ricardo Carvalho, a Monaco védője és Ciro Ferrara, a 2014-es torinói finálé nagykövete volt.

Két csoportban is angol–orosz csatát rendeznek: a Tottenham a meggyengült Anzsival találkozik a K-csoportban, míg a D jelű kvartettben a Rubin Kazany és a Wigan néz farkasszemet. A harmadik angol csapatnak, a Swansea-nak sem lesz könnyű dolga, hiszen a Valencia, a Kubany Krasznodar és a St. Gallen lesz a nehéznek tűnő csoportjában.

A magyar légiósok csapatai közül a Salzburg (Gulácsi Péter) a Standard Liege-t, az Elfsborgot és az Esbjerget kapta, a Genk (Köteles László) a Dinamo Kijevet, a Rapid Wient és a Thunt. A Paulo Sousa irányította Maccabi Tel-Aviv nehéz csoportba került, a Bordeaux, az APOEL és az Eintracht Frankfurt vár az izraeli együttesre.

EURÓPA-LIGA
A CSOPORTBEOSZTÁS

A-CSOPORT: Valencia, Swansea, Kubany Krasznodar, St. Gallen
B-CSOPORT: PSV, Dinamo Zagreb, Csornomorec, Ludogorec
C-CSOPORT: Standard Liege, Salzburg, Elfsborg, Esbjerg
D-CSOPORT: Rubin Kazany, Wigan, Maribor, Zulte Waregem
E-CSOPORT: Fiorentina, Dnyipro, Pacos Ferreira, Pandurii
F-CSOPORT: Bordeaux, APOEL, Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel-Aviv
G-CSOPORT: Dinamo Kijev, Genk, Rapid Wien, Thun
H-CSOPORT: Sevilla, Freiburg, Estoril, Slovan Liberec
I-CSOPORT: Olympique Lyon, Real Betis, Vitória Guimaraes, NK Rijeka
J-CSOPORT: Lazio, Trabzonspor, Legia Warszawa, Apollon Limassol
K-CSOPORT:
Tottenham, Anzsi Mahacskala, Sheriff Tiraspol, Tromsö
L-CSOPORT: AZ Alkmaar, PAOK, Maccabi Haifa, Sahtyor Karagandi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik