El: a podgoricaiak szerint a Vidi még mindig esélyesebb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 19:08
Az Európa-liga első selejtezőkörének első mérkőzésén a Videoton hazai pályán 2–1-re legyőzte a Mladoszt Podgoricát. A montenegrói csapat edzője, Nikola Rakojevics az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának nyilatkozott – az írást a fehérváriak hivatalos honlapja, a vidi.hu idézi.

Bozso Markovics, aki büntetőből volt eredményes a találkozó 3. percében, bizakodóan nyilatkozott: „A meccs előtt nem tudtuk, hogy mire számíthatunk, abban sem voltunk biztosak, hogy készen állunk versenyezni egy ilyen erős és ambiciózus csapat ellen. Most viszont már tudjuk, a második meccsen bármi megtörténhet.”

Nikola Rakojevics vezetőedző játékosai bátorságát emelte ki, de megjegyezte, továbbra is a Videoton a párharc favoritja. „A tapasztalat rendkívül fontos ezen a szinten, nekünk pedig ebből nem sok van. Nyilvánvaló volt, hogy a Videoton az erősebb csapat, de mégis, a mérkőzés nagy részében kiegyenlített játék folyt a pályán. Gratulálnom kell játékosaimnak a bátor teljesítményhez! Olyan eredményt akartunk elérni, ami reményt adhat a visszavágóra, és megcsináltuk. Bármi megtörténhet még kilencven perc alatt, ugyanakkor tudjuk, hogy továbbra is a Videoton az esélyesebb, már csak azért is, mert egy gól előnyben van, de megpróbáljuk meglepni őket” – értékelt a szakember.

A cikk kiemeli, az FK Mladoszt – régebbi nevén OFK Titograd – kitűnő utánpótlásbázis, és korábban olyan tehetségek, majd később világsztárok indították itt karrierjüket, mint a pályafutása csúcsát a Milanban elérő Dejan Szavicsevics, a Valencia és a Real Madrid egykori sztárja, Predrag Mijatovics vagy a ma is aktív Fiorentina-játékos, Sztevan Jovetics. Megjegyzik, korábban nem játszottak még a nemzetközi porondon, és most is csak a bajnokságban előttük végző csapatok licencproblémái miatt került rá sor.

Az egyik védő, Alekszandar Szofranac szerint az Európa-liga ajándék számukra, szeretnék élvezni, hogy ebben a sorozatban játszhatnak, ezzel együtt a lehető legjobb teljesítménnyel akarják a klub és a montenegrói foci hírnevét öregbíteni. Kitért arra is, biztos benne, hogy a klub korábbi nagy játékosai nagyon büszkék lesznek, ha sikerül továbbjutniuk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik