El: az egyik magyar csapatnak valószínűleg itthon kell kezdeni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.24. 14:25
Vagy a Videotonnak, vagy a Bp. Honvédnak minden bizonnyal hazai pályán kell kezdenie a labdarúgó Európa-liga 1. selejtezőkörét, mivel három montenegrói csapatnak is egyazon napon kellene hazai pályán játszani – köztük van a Videoton ellenfele, a Mladoszt Podgorica és a Honvéd riválisa, a Cselik Niksics is.

Az Európa-liga szabályzatának 12.06 pontja szerint „Ha egynél több klub egy 50 kilométeres sugarú körön belül – vagy azonos stadionban – ugyanazon a napon játszana európai kupamérkőzést, az UEFA versenybizottságának joga van megfordítani a párharcot.”

A 12.06 pont szerint a BL-meccsek elsőbbséget élveznek az El-mérkőzésekhez képest, de jelenleg csak El-összecsapások érintettek: a Mladoszt Podgorica–Videoton, a Cselik Niksics–Honvéd és a Rudar Pljevja–Mika találkozó. Mivel a Rudar és a Mladoszt azonos pályát használ, Niksics pedig csupán ötven kilométerre van Podgoricától, mindenképpen meg kell fordítani egy párosítást. A vidi.hu közlése szerint elképzelhető, hogy hétfő délután nem is születik döntés.

A TELJES SORSOLÁST ITT TEKINTHETI MEG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik