Czvitkovics is segített a Lokinak a Bruges elleni meccs előtt

Vágólapra másolva!
2012.08.22. 19:23
A DVSC-Teva vezetőedzője, Kondás Elemér és a bajnokcsapat kapitánya, Szakály Péter részvételével zajlott a Debrecen sajtótájékoztatója a holnapi, FC Bruges elleni Európa-liga-mérkőzés előtt. A Loki vezetőedzője szerint hazai pályán mindenképpen az a cél, hogy gólt szerezzen a csapat.

„Mindenképpen úgy kell játszanunk, hogy legyen esélyünk a visszavágón. Olyan eredményt kell elérnünk, hogy nyugodtabban tudjunk utazni Bruges-be. Selim Bouadla és Varga József pályára lépése kérdéses, a ma esti edzésen dől el, tudják-e vállalni a játékot" – idézi a dvsc.hu Kondás Elemért. Kondás Elemért.

Kondás és a DVSC a főtáblára jutna (Fotó: Szabó Miklós)
Kondás és a DVSC a főtáblára jutna (Fotó: Szabó Miklós)

„A Bruges több mérkőzését is megnéztük DVD-n, emellett kollégánk, Herczeg András személyesen nézte meg a legutóbbi bajnokijukat, sok hasznos információval szolgált. Ibrahima Sidibe és Adamo Coulibaly is ellátott minket tanácsokkal, de Czvitkovics Péterrel is beszéltünk, aki jelenleg Belgiumban játszik. Az biztos, hogy nagyon jó csapatról van szó, folyamatosan a nemzetközi kupákban szerepel, otthon és idegenben is ugyanazt játssza, szeret irányítani."

A szakvezető szerint majd úgyis a mérkőzésen dől el, hogy mit tudnak megvalósítani az elképzelésekből, de a hétvégi, bajnoki győzelem erőt adhat a folyatáshoz.

„Úgyis holnap dől el, mit tudunk megvalósítani az eltervezettből. Nyolc éve már megtapasztalhattam, hogy milyen csapat a Bruges, már akkor is erős volt, és azt gondolom, azóta sem lett gyengébb. Hazai mérkőzésen csak az lehet a célunk, hogy gólt lőjünk, így az akkor elért null nullás eredménnyel nem lennék elégedett. Sokat jelent, hogy a pécsi mérkőzésből jól jöttünk ki, mindképpen erőt adhat a holnapi meccsre. Fontos volt, hogy meg tudtuk nyerni, ráadásul vesztett állásból."

Szakály Péter, a DVSC csapatkapitánya úgy véli, maximális koncentrációra lesz szükség, hogy a magyar bajnokcsapat tovább tudjon lépni a párharcból.

COULIBALY ISMERI AZ ELLENFELET
„Valóban jól ismerem a Bruges-t – mondta Adamo Coulibaly a debreceni klub honlapjának. – Amikor Belgiumban futballoztam, testközelből tapasztalhattam meg, milyen kiváló gárda. Nagyon nehéz lesz, mert remek játékosok alkotják a keretüket, az elmúlt tíz évben szinte majdnem mindig ott voltak valamelyik nemzetközi kupa csoportjában. Ennek ellenére azt mondom, van esélyünk arra, hogy a két mérkőzésen kiharcoljuk a továbbjutást. Nagyon fontos lenne, mert ez nemcsak a klub érdeke, hanem az országé is. Hazai pályán mindenképpen nyerni kellene, és akkor a visszavágón már bármi előfordulhat. Ahogy mondtam, nehéz lesz, de meg tudjuk csinálni!”

„Bár nagyon sokat utaztunk az elmúlt hetekben, de úgy érzem, megfelelő fizikális állapotban vagyunk, volt idő kipihenni magunkat" – mondta Szakály Péter.

„Olyan meccset szeretnénk játszani, ami bizakodásra adhat okot a visszavágón. Szem előtt kell tartanunk, hogy két meccsből áll a párharc, így nem szabad fejetlenül előre mennünk, de természetesen nem adjuk fel a gólszerzés lehetőségét sem. Ellenfelünk modern, európai futballt játszó csapat, remek játékosokból áll. Maximális koncentrációra lesz szükség, hogy tovább tudjunk jutni. A csapat mentális erejét mutatja, hogy Pécsen 2-0-s hátrányból meg tudtuk fordítani az állást, és ez erőt adhat a holnapi összecsapásra, ugyanakkor nem játszottunk jól Pécsen, ezért a hibákból tanulni kell."

Mint ismert, a két csapat holnap 20.30-kor kezd egymás ellen az El-selejtező playoffkörének első összecsapásán.

NAGY A MELEG A BELGÁKNAK
„Nagyon örülünk, hogy ilyen kellemes idő van Magyarországon. Belgiumban is meleg van, de ami itt fogadott minket... Tudjuk, hogy a Debrecenben megnyerte a bajnokságot, ráadásul elég jó eredménnyel. Tisztában vagyunk azzal is, hogy magyar csapatot nem szabad leírni, elég megemlíteni, hogy a Videoton kiütötte a Gentet, ami mindenképpen figyelmeztető jel, de remélem, nyerni tudunk a holnapi meccsen" – idézi a dvsc.hu Georges Leekenst, az FC Bruges vezetőedzőjét.

„Megpróbálunk gólokat lőni és bízni a továbbjutásban. Visszatérve a melegre, befolyásoló tényező lehet, hiszen erőjátékot valószínűleg nem tudunk majd játszani, de mindent megteszünk a győzelem érdekében. Fontos, hogy van még egy visszavágó, így nem a holnapi meccs lesz az utolsó esélyünk. Láttuk a Debrecen szombati bajnokiját, nem szeretném véleményezni a mérkőzést, elég a saját csapatomat értékelni, de annyit elmondhatok, hogy egy nagyon lelkes, egységes, jó fizikai állapotban lévő csapat vár ránk. Mentálisan felkészültek, ami bizonyítja, hogy kettő nullás hátrányból fordítani tudtak"

A FC Bruges csapatkapitánya, Carl Hoefkens nyerni szeretne.

„Tiszteljük a Debrecent, de szeretnénk nyerni és arra összepontosítunk, hogy gólt rúgjunk. Nincs nyomás a csapaton, a minél jobb eredmény elérése a cél, mert szeretnénk bejutni a csoportkörbe. Az edzéseken igyekeztünk a legtöbbet kihozni magunkból, reméljük ez elég lesz."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik