Tokody: A szlovákok is minket tartanak esélyesnek

Vágólapra másolva!
2010.07.03. 11:42
null
Tokody Tibor (balra) jól játszott Nyitrán (Fotó: Mirkó István)
Hihetnénk, az FC Nitra ráijesztett a Győrre, amikor kiegyenlített, óvatos első negyedóra után vezetést szerzett, ám a magyar csapat kapitánya, Tokody Tibor ezt cáfolja. Szerinte cseppet sem szeppentek meg, mert érezték, ők alkotják a jobb, az erősebb csapatot. Ennek megfelelően az idegenben elért döntetlen birtokában a visszavágótól győzelmet és továbbjutást vár.

– Hogyan lehet ennyire a semmiből gólt kapni?
– Balszerencsével. A szabadrúgást a szlovák játékos szabályosan eltörte, valakin irányt változtatott a labda, amely így került a gólszerző elé, aki közelről a hálóba lőhetett.

– A Győrre eddig nem voltak jellemzőek az ilyen „leventególok".
– Ez igaz, és remélem, nem is lesznek.

– Belülről is úgy tűnt, hogy a Győr a jobb csapat?
– Egyértelműen.

– Akkor is, amikor a Nyitra vezetett?
– Igen. Egyikünk sem esett pánikba, nem zavarodtunk meg, ahogy már említettem, a gólt a balszerencse számlájára írtuk, és mentünk előre az eredmény megfordításáért. Talán furcsa a hasonlat, de ez olyan volt, mint amikor a könnyűsúlyú bokszoló véletlenül eltalálja a nehézsúlyút, aki ettől nem roggyan meg, hiszen tudja, ő a jobb, és csak ő lehet a győztes.

– Mi lesz a visszavágón?
– Jobban futballozunk majd, mint Nyitrán. Az eredmény számunkra kedvezőbb, és a szlovákok is minket tartanak esélyesebbnek. De a labda gömbölyű, bár azt hiszem, az ellenfélnek nem lesz még egyszer ekkora szerencséje. Nincs vége a párharcnak, nagyon kell majd összpontosítanunk, de hazai pályán továbbjutást várok.

A TOKODY TIBORRAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik