Tartalékosan, hat alapemberét nélkülözve is a török csapat az esélyes

Vágólapra másolva!
2009.08.06. 13:24
Az első mérkőzés után már csak a tisztes helytállásban bízhat a Budapest Honvéd az Európa-liga selejtezőjének visszavágóján a török Fenerbahce ellen. Bár a kispestiek ellenfele hat alapemberét is nélkülözi a mérkőzésen, Christoph Daum fiai így is győzni érkeztek Budapestre. Sisa Tibor a meccs előtt elmondta, így már becsületbeli ügy a második mérkőzés, a szép búcsút minden bizonnyal az is nehezíti, hogy üres lelátók előtt kell megrendezni a mérkőzést.
Budapestre is győzni jött a Fenerbahce
Budapestre is győzni jött a Fenerbahce
Fotó: Farkas József
Budapestre is győzni jött a Fenerbahce
Budapestre is győzni jött a Fenerbahce
Budapestre is győzni jött a Fenerbahce
Fotó: Farkas József
Budapestre is győzni jött a Fenerbahce

EURÓPA-LIGA ADATBANK 2009–2010

Christoph Daum (akinek nemrég a düsseldorfi reptéren tolvajok elvitték a laptopját, és 100 ezer eurót kérnek érte), a Fenerbahce vezetőedzője kifejtette, bár a továbbjutás a legfontosabb, a visszavágót is szeretnék megnyerni.

„Előnnyel jöttünk Budapestre, ennek tudatában készültünk a visszavágóra. Az első mérkőzésen kiütéssel győztünk, de ahogy Isztambulban is mondtam: nehéz kilencven percre számítok a Honvéd otthonában. Ellenfelünk hazai környezetben nyilvánvalóan támadni szeretne, és a kellemetlen stílusából már az első mérkőzésen is kaptunk ízelítőt” – mondta Daum a tegnapi sajtótájékoztatón.

A német szakember az uefa.com-nak elmondta, félig már töröknek érzi magát, ugyanakkor a szíve teljes mértékben a Fenerbahce-é, amelyet Európa egyik élklubjának tart.

Daniel Güiza, az első meccsen három gólt szerző spanyol játékos a nyilatkozat-stop ellenére is mondott néhány szót a Nemzeti Sportnak:

„Ne haragudjon, csak keveset beszélek angolul. Örülök, hogy otthon, Isztambulban viszonylag könnyedén győztünk, nem bánom, hogy a csütörtök esti visszavágó miatt nem kell különösebben izgulnunk. Egyelőre nem tudom, hogy az első perctől kezdve a pályán leszek-e, ám szeretnék játszani, és ismét gólokat lőni. Abban is biztos vagyok: nem lesz könnyű meccs itt, Budapesten. De megtiltották, hogy nyilatkozzunk, ennél többet végképp nem mondhatok” – nyilatkozta Güiza.

Sisa Tibor, a hazaiak szakvezetője szerint becsületbeli kérdésről van szó:

„Szeretném, ha a találkozót követően azt mondhatnám: előrébb tartunk, mint egy héttel ezelőtt. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű, a Fenerbahce Budapesten is győzelemre tör” – mondta Sisa a tegnapi sajtótájékoztatón.

„Ez egy becsületbeli kérdés is. Ráadásul tudjuk, hogy a nézőink nem jöhetnek be. Törökországban negyvenötezer ember buzdíthatta a játékosokat, most pedig üres lelátók előtt kell majd futballoznunk, ami a törököket erősíti. Nagyon jó lett volna a szurkolóink támogatása, segített volna a nehéz pillanatokban is” – folytatta az esélylatolgatást az edző a klub honlapján.

A törökök hat játékosa (Kazim Kazim, Emre Belözoglu, Roberto Carlos, Mehmed Topuz, Semih Sentürk, Hurmaci Özür) el sem utazott Budapestre, de a Honvédból is hiányzik Diego, Hrepka Ádám, valamint Dragan Vukmir.

A 20 órakor kezdődő mérkőzésről élő, szöveges tudósítással jelentkezünk oldalunkon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik