Csertői szerint NB I-es csapata valójában most egy rosszul működő NB II-es

Vágólapra másolva!
2009.07.24. 09:00
Nem tartott sokáig az eddig próbálkozó két magyar csapat szereplése az Európa-liga selejtezőiben. A Haladás a kazah Irtis Pavlodar búcsúztatása után 3–0-s összesítéssel maradt alul a svéd Elfsborggal szemben, amely már a párharc első mérkőzésén eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az Újpest a hazai visszavágón is kikapott a Steaua Bucuresti-től (2–1-re), így a két meccs alapján 1–4–gyel esett ki. A magyar együttesek szakvezetői elismerték, ellenfeleik megérdemelten léptek tovább. A szombathelyi Csertői Aurél nehéz idényre számít, míg az újpesti William McStay szerint a hozzáállásra nem lehet panasz.
Osztálykülönbség volt az Elfsborg és a Haladás között
Fotó: Czagány Balázs
Osztálykülönbség volt az Elfsborg és a Haladás között
Osztálykülönbség volt az Elfsborg és a Haladás között
Fotó: Czagány Balázs
Osztálykülönbség volt az Elfsborg és a Haladás között

Az első mérkőzés 0–3-as eredménye és a Svédországban mutatott játék alapján az is meglepőnek tűnik, hogy a Haladás döntetlent tudott elérni hazai pályán az Elfsborg ellen. A továbbjutó kilétéhez kétség sem férhetett az első 90 perc után. Csertői Aurél, a vendéglátók vezetőedzője szerint az történt, amire a realitások alapján számítani lehetett.

EURÓPA-LIGA ADATBANK

„A továbbjutás már egy héttel ezelőtt, Svédországban eldőlt, így csak gratulálni tudok az ellenfélnek – mondta Csertői a meccs után, és nyilatkozatában nehéz szezonra készítette fel a szombathelyi szurkolókat.

„Volt egy jól működő NB I-es csapatunk, most pedig van egy rosszul működő NB II-es. Örülök, ha a bajnokságban végül közepes együttes lesz majd a mienk…” – fogalmazott a sérülés miatt Kenesei Krisztiánt és Rajos Gábort is nélkülöző gárda edzője.

Az Újpestnek a 2–0-ra elbukott első találkozót követően több sansza mutatkozott a továbblépésre, mint a Csertői-alakulatnak, ám a lila-fehérek a második felvonásban sem bírtak az erősebb Steauával. William McStay szerint a párharc sorsát az 58. percben kapott első gól döntötte el végleg.

„Az első félidőben szervezettek voltunk, és igyekeztem is bátorítani a futballistákat. Ebben az időszakban olykor megleptük az ellenfelet, sőt még félelmet is láttam a románok arcán. Az első gól azonban mindent megváltoztatott, de az akarásuk miatt büszke lehetek a játékosaimra” – fejtette ki a vezetőedző, aki a lelátókon történtekkel nem kívánt foglalkozni.

Cristiano Bergodi, a látogatók szakvezetője úgy nyilatkozott, hogy véghez vitték, amit elterveztek, és megérdemelten jutottak tovább. Néhány szóban értékelte a második félidő előtti lelátói incidenst is.

„Az események nem befolyásolták a mérkőzést. Reménykedtem benne, hogy ma minden csak a futballról szól majd, de sajnos nem így történt. Csapatommal próbáltunk végig a mérkőzésre koncentrálni, ami, úgy érzem, sikerült is. Egy kicsit tartottam tőle, hogy félbeszakad a találkozó, de szerencsére ez nem történt meg” – mondta Bergodi.

EMLÉKEZTETŐ


  • Továbbjutott: az Elfsborg 3–0-s összesítéssel


EMLÉKEZTETŐ


  • Továbbjutott: a Steaua 4–1-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik