A Steaua olasz trénere úgy véli, gyenge az Újpest védelme

Vágólapra másolva!
2009.07.05. 17:15
Segítőivel, Mihai Tejával és Renzo Rossival tekintette meg az Újpest FC szombati, Maribor elleni felkészülési mérkőzését a Steaua Bucuresti vezetőedzője, Cristiano Bergodi. Az olasz labdarúgó-szakember szerint az Európa-liga-ellenfél lila-fehérek védelme igencsak sebezhető.
Ellenfélnézőben: Cristiano Bergodi a Maribor ellen mérte fel az Újpestet
Fotó: ProSport
Ellenfélnézőben: Cristiano Bergodi a Maribor ellen mérte fel az Újpestet
Ellenfélnézőben: Cristiano Bergodi a Maribor ellen mérte fel az Újpestet
Fotó: ProSport
Ellenfélnézőben: Cristiano Bergodi a Maribor ellen mérte fel az Újpestet

„Jók a középhátvédeik, de lassúak, és egy gyors csapat kihasználhatja ezt a sebezhetőséget” – értékelt Bergodi az Újpest 3–1-es veresége után, a Vaskó, Lambulics duóra célozva.

„Mivel a csapatunkban sok rendkívül gyors játékos van, erre a gyenge pontra építhetünk is támadásban” – tette hozzá a szakvezető, akit nem túlzottan nyűgözött le Willie McStay együttesének játéka.

A meccset némileg csalódottan elemezte McStay az Újpest hivatalos honlapjának.

„Remek körülmények között, nagyon szép stadionban játszhattunk. Az első tíz perc kissé csalódás volt számomra a labdavesztések, a passzok minősége és a gyenge koncentráció miatt, de ezután kiegyenlített volt a mérkőzés, és a szlovén csapat nem tudott nagy gólhelyzetet kialakítani. A szabadrúgás viszont fantasztikus jelenet volt, ezt mindenképpen el kell ismerni. A második félidőben feljavult a Maribor, ekkor több támadását sem tudtuk megállítani. Ebben a periódusban az erőnlét és a játék javítása a lényeg, az a legfontosabb, hogy ezt kombináljuk. Voltak pozitívumok a futballunkban, de a jövőben még többre lesz szükségünk” – mondta McStay.

A Steaua honlapján egyébként lehet szavazni az Európa-liga-találkozók alakulására: a szurkolók 91 százaléka véli úgy, hogy a bukaresti gárda kiejti az Újpestet.

A két alakulat közül kétségtelenül a piros-kékek vannak jobb formában: a Steaua kapott gól nélkül tudta le az eddig két felkészülési mérkőzését a szlovén Celje és a cseh élvonalba idén feljutó Bohemians ellen (3–0 és 2–0). Az Újpest 2–0-ra kapott ki az osztrák Admirától, 3–0-ra a Mattersburgtól, 3–1-re a Maribortól és 1–1-es döntetlent játszott a lengyel Wislával.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik