Nem tartja sokra a magyar futballt az Újpest és a Hali ellenfele

Vágólapra másolva!
2009.06.22. 21:58
Egyaránt nagyon kellemetlennek ígérkező túrára indulhat az Újpest FC és a Haladás csapata az Európa-ligában. A bajnoki ezüstérmes lilák az Európa-liga 2. selejtezőkörében az egyszeres BEK-győztes román Steauával játszanak várhatóan túlfűtött hangulatú meccseket, míg a szombathelyiek Kazahsztánt látogatják meg. Mind a Steauánál, mind az Irtisnél örülnek a magyaroknak.
A csapatkapitány Goian és társai az újpestieket is elcsendesítenék. Kérdés, hogy sikerül-e
Fotó: Action Images (archív)
A csapatkapitány Goian és társai az újpestieket is elcsendesítenék. Kérdés, hogy sikerül-e
A csapatkapitány Goian és társai az újpestieket is elcsendesítenék. Kérdés, hogy sikerül-e
Fotó: Action Images (archív)
A csapatkapitány Goian és társai az újpestieket is elcsendesítenék. Kérdés, hogy sikerül-e

ADATBANK – MINDENT AZ EURÓPA-LIGÁRÓL!

Ez a Steaua esetében nem is meglepő, hisz a bukaresti csapat papíron erősebb az Újpestnél. A piros-kékek mestere, az olasz Cristiano Bergodi elsősorban a könnyelműségtől és a lazaságtól tart.

„A Steaua az esélyes, ezt mindenképpen kijelenthetjük. Nem tudunk sokat az Újpestről, de nem fogunk vakrepülést végezni, felkészülünk az összecsapásokra. Nagyon komolyan kell vennünk a meccseket, és a legnagyobb félelmem az, hogy a játékosaink nem koncentrálnak majd eléggé” – mondta a román Onlinesport internetes portálnak a bukarestiek olasz trénere.

Kollégája, az új erőnléti edző Ionel Colonelu kifejtette a Prosportnak: nem valószínű, hogy fizikailag a csúcson lesz a Steaua a Megyeri útiak ellen, hiszen hosszú idényre kell készülni – azt alighanem a magyar szurkolók nem bánnák, ha a román gárda európai kupaszereplése drasztikusan lerövidülne…

Dumitru Dragomir, a román profi liga első embere könnyű mérkőzésekre számít.

„Nem is érdemes összehasonlítani a román és a magyar futballt, mindenképpen tovább kell lépnünk az Újpesten” – mondta.

Dragomir véleményéhez Dumitru Dumitriu, a Steaua volt mestere is csatlakozott.

„Az Újpest könnyű ellenfél, két győzelemre és továbbjutásra számítok. Nem akarom bántani a magyar labdarúgást, de az újpestiek egyszerűen esélytelenek. Ha a Steaua itt kiesik, akkor nagy baj van…” – kommentálta a sorsolást.

Ennél egy fokkal talán meghökkentőbb a kazahok abszolút magabiztossága, amellyel a Haladás elleni összecsapásokra készülnek. Az Irtisz Pavlodar az ország nagy múltú klubjai közé tartozik, 1979–1981 között a szovjet élvonalat is megjárta, s ez a szovjet futball erejét ismerve igen nagy teljesítmény.

A kék-fehérek vezetőedzője, Leonyid Nazarenko szerint az Irtisnek (kazahul: Ertisz) jók az esélyei a Haladás ellen.

„Reméltük, hogy magyar, lengyel, szlovák vagy szlovén csapatot kapunk, tehát elégedettek lehetünk. A magyar labdarúgás csak árnyéka harminc évvel ezelőtti önmagának, a kazah klubok most olyan szinten vannak, hogy fel tudják velük venni a versenyt, sőt képesek vagyunk jobban játszani, és kiejteni őket. Hiszem, hogy tovább tudunk jutni a következő fordulóba! Ezzel nem azt mondom, hogy mi vagyunk az esélyesek, mindkét csapatnak azonos esélye van” – nyilatkozta Nazarenko a Gazetának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik