Quagliarella tartotta életben az Udinese továbbjutási esélyeit Diegóék ellen

Vágólapra másolva!
2009.04.09. 22:41
Az UEFA-kupa negyeddöntőjében a még állva maradt német csapatok magabiztos teljesítménnyel rukkoltak elő: a Werder Bremen 3–1-re verte meg az olasz Udinesét, a Hamburg pedig szintén 3–1-re bizonyult jobbnak az angol Manchester Citynél. A továbbjutás még egyik párharcban sem dőlt el, de a németek elégedettek lehetnek az eredményekkel.
Diego két gólja nagyon sokat érhet a Werdernek
Fotó: Reuters
Diego két gólja nagyon sokat érhet a Werdernek
Diego két gólja nagyon sokat érhet a Werdernek
Fotó: Reuters
Diego két gólja nagyon sokat érhet a Werdernek
HAMBURG–MANCHESTER CITY

Még soha nem találkozott egymással tétmérkőzésen a német Hamburg és az angol Manchester City – de a sors ezúttal egymás útjába sodorta őket az UEFA-kupa negyeddöntőjében.

A német futball szerelmesei alighanem nagyot sóhajtottak a találkozó első percében: ekkor ugyanis úgy tűnt, hogy nem ér véget a Bayern München tegnap esti, barcelonai vereségével kezdődő vesszőfutás – hiszen a vendégek már 34 másodpercnyi játék után vezettek, Stephen Ireland góljával.

A szépségdíjas találatban Robinho is nagy szerepet játszott, ugyanis a brazil két védőt is megbolondított, majd az érkező Ireland elé tálalt, aki okosan a kapu bal sarkába helyezett. Érdemes megemlíteni, hogy az akció az ír középpályástól indult, aki nagy sprintet kivágva a befejezéshez is felért.

A City nem sokáig tudta tartani előnyét, ugyanis a 9. percben Joris Mathijsen egy szögletet követően 1–1-re alakította a találkozó állását. Alaposan bekezdtek hát a csapatok, de csalódnia kellett annak, aki gólzáport várt – több gól már nem esett az első félidőben, pedig akadtak lehetőségek, főleg a HSV előtt.

A Nordbank Arena közönségének azonban a 63. percben ismét volt oka örömre, Piotr Trochowski ugyanis magabiztosan értékesítette a Micah Richards kezezése miatt megítélt büntetőt.

Sőt, a német válogatott játékos a hajrához közeledve egy gólpasszal is felhívta magára a figyelmet, ekkor José Paolo Guerrero jegyezte a találatot, magabiztos, 3–1-es sikerhez segítve ezzel a Hamburgot.

WERDER BREMEN–UDINESE

A közelmúlt eseményei német győzelmet ígértek ebben a párharcban, hiszen eddig egyszer hozta össze a sors az európai kupaporondon a Werdert és az Udinesét: a Bajnokok Ligája 2005–2006-os kiírásában a csoportkörben kétszer mérkőztek meg egymással: az olaszországi mérkőzés 1–1-es döntetlennel, a németországi 4–3-as brémai sikerrel zárult.

Ennek megfelelően a Werder kezdte jobban a találkozót, de igazán nagy gólhelyzet kezdetben nem alakult ki a közepes tempóban csordogáló mérkőzésen. Az első félidő vége felé közeledve a hazaiak mégis megszerezték a vezetést, egy kontratámadás végén Diego volt eredményes.

Sőt, a Juventus által körüludvarolt brazil játékos a második játékrészre is tartogatott egy találatot: a 67. percben szép táncot mutatott be a 16-oson belül, majd mértani pontossággal kilőtte a bal sarkot. A második Werder-gól után aztán átszakadt a gát, és két perc múlva érkezett a harmadik csomag is, ezúttal a portugál Hugo Almeida volt eredményes.

A hajrában a vendég olaszok Fabio Quagliarella révén még szépítettek, így továbbra is nyílt a továbbjutás kérdése.

A Werder tehát tovább folytatta jó sorozatát az olasz klubok ellen: Diegóék ebben a szezonban legyőzték az Internazionalét a BL csoportkörében, az AC Milant pedig kiejtették az UEFA-kupából – persze ez az Udinesét aligha vigasztalja.

A negyeddöntő mérkőzéseinek visszavágóit egy hét múlva, április 16-án rendezik.

UEFA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Werder Bremen (német)–Udinese (olasz) 3–1 (Diego 34., 67., Almeida 69., ill. Quagliarella 87. )
Hamburger SV (német)–Manchester City (angol) 3–1 (Mathijsen 9., Trochowski 63. – 11-esből, Guerrero 79., ill. Ireland 1.)

Szavazás

Ön szerint melyik csapat lesz az UEFA-kupa utolsó győztese?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik