Dick Advocaat: Egy pillanat alatt lehet nyerni vagy veszíteni

Vágólapra másolva!
2009.03.13. 12:00
Huszti Szabolccsal a kezdőcsapatban szenvedett 2–0-s vereséget az orosz Zenit az Udinese otthonában. A találkozót követően az olaszok mestere, Pasquale Marino elmondta: már egy gól nélküli döntetlennel is elégedett lett volna, míg Dick Advocaat szerint megérdemelt volt a hazaiak győzelme.
Dick Advocaat csapata nehéz helyzetbe került
Fotó: Imago (archív)
Dick Advocaat csapata nehéz helyzetbe került
Dick Advocaat csapata nehéz helyzetbe került
Fotó: Imago (archív)
Dick Advocaat csapata nehéz helyzetbe került
Utolsó olasz klubként vitézkedik a nemzetközi kupaporondon az Udinese. Az itáliai alakulat csütörtök este hazai környezetben verte meg 2–0-ra a Huszti Szabolcsot is soraiban tudó orosz Zenitet, jelentős előnyt szerezve ezzel az egy hét múlva esedékes visszavágóra.

Pasquale Marinót, az olasz együttes trénerét némileg meg is lepte tanítványainak remek teljesítménye a címvédő ellen. A végeredménnyel pedig különösen elégedett, a csapat ugyanis a hajrában hozta össze a megnyugtatónak nevezhető különbséget.

„Fantasztikusan futballoztunk. Hátul szinte semmit sem kockáztattunk, elöl pedig kialakítottunk néhány lehetőséget. Ez volt a helyes taktika, és akkor sem lettem volna elkeseredve, ha végül 0–0-s eredménnyel zárul a találkozó” – nyilatkozta a mérkőzést követően Marino.

„Szeretnénk ilyen intenzitással futballozni Oroszországban is, ahol megpróbálunk egy mindent eldöntő találatot szerezni. Ennek ellenére hatalmas hiba lenne elhinni, hogy már továbbjutottunk” – tette hozzá az olasz szakember.

Marino félelme nem meglepő. Az Udinese a sorozat első fordulójában idegenben nyert 2–0-ra a német Borussia Dortmund ellen az első mérkőzésen, de a visszavágón elszórakozta az előnyét, és csak tizenegyesrúgásokkal jutott be végül az UEFA-kupa csoportkörébe.

A másik oldal, a Zenit mestere sportszerűen elismerte, hogy ezen a napon az Udinese jobb volt.

„Az első félidőben voltak ígéretes lehetőségeink, akárcsak az olaszoknak, ezeket azonban nem sikerült kihasználnunk. Összességében az Udinese jobban játszott, megérdemelte a győzelmet. Egy mérkőzést egy pillanat alatt meg lehet nyerni, vagy el is lehet veszíteni. Ez utóbbi történt ma este is” – utalt Dick Advocaat arra, hogy alig öt perccel a rendes játékidő letelte előtt még gól nélküli döntetlenre álltak a felek, majd a hajrában bekapott két találattal mégis nehéz helyzetbe került a címvédő a visszavágó előtt.

A meccset egyébként Fabio Quagliarella és Antonio Di Natale góljával nyerte meg az Udinese. A Zenitben a kezdők között kapott lehetőséget Huszti Szabolcs, aki a 62. percig volt a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik