Az Anorthoszisz közel ahhoz, hogy a BL-főtáblán sztárgárdákkal csatázzon

Vágólapra másolva!
2008.08.14. 15:13
Ritka az olyan szezon, amikor egy igazán kis csapat – melynek sokan még a nevét sem hallottuk – kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája főtáblájára. Három éve a szlovák Artmedia mutatkozott be Európának, míg most majd alighanem a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta kiejtését gyakorolhatjuk, hiszen a szigetországi együttes a BL harmadik selejtezőkörének első meccsén 3–0-ra kiütötte a nagy múltú Olympiakosz Pireuszt.
Kecbaja: „Látjátok fiúk, arra van Európa!”
Fotó: Action Images
Kecbaja: „Látjátok fiúk, arra van Európa!”
Kecbaja: „Látjátok fiúk, arra van Európa!”
Fotó: Action Images
Kecbaja: „Látjátok fiúk, arra van Európa!”

„Mindig hittem abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy 3–0-s győzelmet vártam” – mondta Temuri Kecbaja, a ciprusi csapat vezetőedzője.

A Newcastle United korábbi labdarúgója 2002 óta tartozik az Anorthoszisz kötelékébe. Öt évig játékos-edzőként, majd 2007 óta menedzserként tevékenykedik a klubnál, amellyel most alighanem az eddigi legnagyobb sikerük kapujában állnak.

Az örmény Pjunik búcsúztatása után a Rapid Wiennel találkoztak a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében. Az otthoni 3–0-s győzelmet követően aztán majdnem lecsúsztak a továbbjutásról, hisz Bécsben 3–1-es vereséget szenvedtek. A nagy ünneplés közepette csak az rontotta a hangulatot, hogy az utolsó, harmadik selejtezőkörben az Olympiakosz Pireuszt kapták ellenfélül.

Nos, egyelőre úgy tűnik, kár volt az aggodalomért: a szerdai odavágón sima 3–0-val küldték haza a nagy múltú görög csapatot.

„Nem mi irányítottuk a meccset, ez tény. Azonban a kapu előtt mi voltunk hatékonyabbak, és a futballt gólra játsszák. Megvertünk egy nagy klubot, amelynek rengeteg tapasztalata van a nemzetközi kupaporondon, és különösen a Bajnokok Ligájában. Nem sokan számítottak erre, nagyon büszke vagyok a játékosaimra” – mondta a grúz szakember.

„Ez azonban még csak az első fele a dolognak. Nagyon koncentráltnak és felkészültnek kell lennünk a visszavágón, ha biztosítani szeretnénk a helyünket a Bajnokok Ligája csoportkörében” – tette hozzá Kecbaja.

Az együttes Európa-bajnok hátvédjénrk, a nyáron az AEK Athéntől igazolt Trajanosz Dellasznak a sok éves tapasztalat alapján világos fogalma van arról, milyen hangulat uralkodik egy-egy fontosabb csata során a pireuszi csapat stadionjában.

„Pontosan tudom, milyen nehéz meccs lesz. Játszottam már korábban elégszer kiélezett helyzetben az Olympiakosz ellen. Egy olyan találkozón, mint amely előttünk áll, akár egyetlen hibáért is nagy árat kell fizetni, szóval százszázalékos állapotban kell lennünk” – mondta Dellasz.

A visszavágóra augusztus 27-én, szerdán kerül sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik