A skót ezüstérmes igazi kupaspecialistává vált a szezonban

Vágólapra másolva!
2008.04.24. 17:12
A skót Glasgow Rangers csapata ma este 20.45-től az olasz Fiorentinát fogadja az Ibrox Stadionban az UEFA-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A Rangers hetedik meccse következik a hónapban, megnyerték már a Ligakupát, döntősök az FA–kupában, és hetente játszanak a Celtic-kel…
Daniel Cousinnak és társainak be kell lőni az ehhez hasonló ziccereket a jó eredmény elérése érdekében
Fotó: Imago
Daniel Cousinnak és társainak be kell lőni az ehhez hasonló ziccereket a jó eredmény elérése érdekében
Daniel Cousinnak és társainak be kell lőni az ehhez hasonló ziccereket a jó eredmény elérése érdekében
Fotó: Imago
Daniel Cousinnak és társainak be kell lőni az ehhez hasonló ziccereket a jó eredmény elérése érdekében

A Rangers nem akármilyen sorozat közepén van, hétről hétre vívja az életbevágó meccseket. Walter Smith csapatának ez lesz a hetedik meccse április hónapban úgy, hogy a Skót Ligakupát már március közepén megnyerte.

A tavalyi skót ezüstérmes jelenleg is a második helyen áll a skót pontvadászatban, két ponttal lemaradva az örök rivális Celtic mögött - ám a kupák tekintetében idén felülmúlják a zöld-fehéreket. A már említett Ligakupa sikere után a vasárnapi St. Johnstone elleni meccsen a Skót FA-kupa döntőjébe is bejutott a Rangers (1–1 után büntetőkkel nyertek), és a májusi döntőben is esélyesek, hiszen a fináléban a másodosztályú Queen of South lesz az ellenfelük.

A két UEFA–Kupa meccs között ráadásul ismét „Old Firm” következik a bajnokságban, azaz Celtic–Rangers összecsapás. A két „nagy” legutóbbi meccse egyébként csupán egy hete volt, akkor a Hampden Parkban nyertek a „kelták” (2-1). Vasárnap tehát ismétlés.

Walter Smith a klubhoz 2007 januárjában visszatérő edző (korábban 1998-ig bezárólag hét bajnoki címet szerzett az együttessel) szinte áradozik a csapat szezonjáról. "Csupán az volt elvárás, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába, mert az a financiális szint alapvetően szükséges volt a klub számára, de nem kergettem illúziókat ilyen eredményekről a szezon kapcsán" - mondta a skót válogatottól érkező szakember.

„Csak azt reméltem, hogy ha stabilabbá válik a csapat, akkor megszoríthatjuk a Celticet, és elérhetünk valamit a kupákban. De az, hogy még mindig ennyi fronton harcolunk meglepett és örömmel tölt el” - lelkendzett Smith, majd hozzáfűzte, hogy élete eddigi legnagyobb kihívása előtt áll az elkövetkezendő hetekben.

A soros ellenfél, a Fiorentina kemény diónak ígérkezik, hiszen a firenzeiek remekül teljesítenek az olasz bajnokságban (négy fordulóval a vége előtt BL-helyen állnak, négy ponttal megelőzve az 5. AC Milant), és az UEFA-Kupában is kezdettől fogva jól vették az akadályokat. Kérdés a skótok miként boldogulnak a violák csatárkettősével az Adrian Mutu–Giampaolo Pazzini párossal, hiszen ők nemcsak a bajnokságban nyújtanak kiemelkedőtt, de a román csatár révén az európai kupákban is szállítják a gólokat (Mutu hat gólnál jár).

A Fiorentina statisztikája 100 %-os Olaszországban a skót csapatok ellen (két meccs, két győzelem), ami azt sejteti, a „protestánsoknak” Glasgowban előnyt kell szerezni. Azonban a skótokat ennek ellenére bizonyára nem fogja nyomni a „hazai pálya”, hiszen a skótok korábban a Panathinaikosz, a Bremen és a Sporting ellen is otthon kezdték a párharcot, és csak a németek ellen sikerült előnyt szerezni az Ibroxban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik