Dzsudzsákkal a kezdőben lép pályára a PSV a Fiorentina ellen

Vágólapra másolva!
2008.04.10. 18:25
Az UEFA-kupa negyeddöntőinek visszavágóján Dzsudzsák Balázs csapata, a holland PSV az olasz Fiorentinát fogadja Eindhovenben. A játéknap további három mérkőzésén az orosz Zenit a német Bayer Leverkusent, a spanyol Getafe a német Bayern Münchent, a portugál Sporting pedig a skót Rangerst fogadja.
Podolski (feketében) és a Bayern München könnyen elbukhat a Getafe ellen
Fotó: Reuters
Podolski (feketében) és a Bayern München könnyen elbukhat a Getafe ellen
Podolski (feketében) és a Bayern München könnyen elbukhat a Getafe ellen
Fotó: Reuters
Podolski (feketében) és a Bayern München könnyen elbukhat a Getafe ellen

Dzsudzsákék előnyös pozícióból várhatják a Fiorentina találkozót, mivel az első meccsen idegenben értek el 1-1-es döntetlent. A magyar középpályás akkor nem játszott, most viszont Afellay és Farfán is hiányzik majd az eindhoveniektől, így Dzsudzsák ott lesz a középpályán.

Egy csatárral (Koevermans) és a Culina, Bakkal, Simons, Dzsudzsák, Méndez középpályás sorral vág majd neki a PSV a mérkőzésnek.

Dzsudzsákék ezen a héten nem csak az UEFA-kupa elődöntőjébe juthatnak be, de a hétvégén akár a holland bajnokságot is megnyerhetik.

Nehéz helyzetből várja a negyeddöntő visszavágóját a Bayern München. A sorozat egyik legnagyobb esélyesének tartott német gárda az első meccsen elszórakozta egygólos előnyét a spanyol Getafe ellen, így 1-1-ről indul a spanyolországi visszavágó.

Az „óriásölőnek” is becézett Getafe legutóbb a Barcelona ellen játszott 0-0-s döntetlent idegenben, a spanyol bajnokságban. Ez az eredmény most a továbbjutást jelentené a madridi csapatnak.

A lisszaboni Sporting is gól nélküli döntetlent játszott idegenben, a skót Rangers ellen. A portugálok így jó esélyekkel várhatják a visszavágót, annak ellenére is, hogy a védelemből hiányozni fog a sérült Anderson Polga.

A skótoknál sem játszhat a védelem egyik fontos tagja: David Weir eltiltás miatt nem szerepelhet. Charlie Adamet is nélkülöznie kell Walter Smith-nek, a Rangers menedzserének, felépült viszont a csatár, Daniel Cousin aki már bevethető lesz a Sporting ellen.

A negyeddöntők legnagyobb meglepetése az volt, hogy a Bayer Leverkusen kiütéses vereséget szenvedett hazai pályán az orosz Zenit ellen. A 4-1-es első meccs után a szentpétervári visszavágó csak formalitásnak tűnik, hacsak csoda nem történik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik