Adrian Mutu duplájával a Fiorentina kiejtette Dzsudzsákékat

Vágólapra másolva!
2008.04.10. 22:52
A Fiorentina tulajdonképpen könnyed győzelemmel ejtette ki a PSV-t, amelynek soraiban Dzsudzsák Balázs végig játszotta a mérkőzést. A magyar középpályás csapata egyik legjobbja volt, de balról érkező beadásai nem bizonyultak elegendőnek Adrian Mutu két góljával szemben.
Dzsudzsák nagyon küzdött a lilák ellen, de ez alkalommal ez kevés volt
Fotó: Reuters/MICHAEL KOOREN
Dzsudzsák nagyon küzdött a lilák ellen, de ez alkalommal ez kevés volt
Dzsudzsák nagyon küzdött a lilák ellen, de ez alkalommal ez kevés volt
Fotó: Reuters/MICHAEL KOOREN
Dzsudzsák nagyon küzdött a lilák ellen, de ez alkalommal ez kevés volt
Egy héttel ezelőtt Firenzében 1-1-et játszott a PSV a Fiorentina otthonában, így tehát a mérkőzés előtt az idei nemzetközi kupaszezon utolsó magyar játékosának, Dzsudzsák Balázsnak a csapata, a PSV volt esélyesebb a továbbjutásra.

A meccsen azonban nem látszott, hogy hollandok játszanak hazai pályán, a Fiorentina remek védekezéssel és gyors, veszélyes kontrákkal lepte meg a Dzsudzsákkal a kezdőben felálló PSV-t. Az eindhoveniek nem is igazán találták az ellenszerét az olaszok fegyelmezett játékának, ráadásul a román Adrian Mutu igazán remek napot fogott ki.

A 29 éves támadót nem igazán tudták tartani a holland védők, és az első félidő végén egy pazar szabadrúgással megszerezte a vezetést az addig is fölényben játszó Fiorentina számára. Ezzel az olaszok ugyan előnybe kerülte, de egy hazai találattal minden kezdődött volna elölről.

Ez a hazai találat azonban nem született meg, sőt, a második félidőt remekül kezdő vendégek 10 perc után tovább növelték előnyüket: Mutu duplázta meg góljainak számát.

Dzsudzsák Balázsnak az első egy órában nem sok babér termett, egy-egy beadás, szabadrúgás illetve szöglet elvégzésén túl nem zavart sok vizet. Mutu második gólja után viszont visszakerült eredeti helyére, a balszélre – Vergoossen mester a szünetben küldte át a második oldalra a válogatott középpályást -, és innentől fogva a PSV játéka is felélénkült.

Ekkor Dzsudzsák nélkül nem is zajlott hazai akció, más kérdés, hogy hol Koeveremans, hol Lazovics nem tudott élni a nagyszerű lehetőségekkel, amik a magyar játékos átadásai után adódtak előlük. A 81. percben aztán tizenegyeshez jutott a PSV – persze ehhez is kellett Dzsudzsák illetve a remek beadása -, ám Simons kihagyta a büntetőt.

Ezzel végleg eldőlt: a Fiorentina jutott a legjobb négy csapat közé, a hollandoknak az utolsó tíz percben sem sikerült az, ami az előző nyolcvanban, jelesül a góllövés.

Dzsudzsák Balázs csapata egyik legjobbja volt ezen az estén, de ez is kevés volt a jobb erőkből álló és változatosabb focit játszó Fiorentina ellen, amely 3-1-es összesítéssel megérdemelten jutott az UEFA-kupa elődöntőjébe.

UEFA-KUPA


Helyszín: Eindhoven
Nézőszám: 35000
Vezeti: Luis Medina Cantalejo
Asszisztensek: Victoriano Giraldez Carrasco, Victoriano Diaz Casado (mindhárom spanyol)

A KEZDŐCSAPATOK
PSV FIORENTINA
1 Gomes 1 Frey
2 Kromkamp 20 Jörgensen
24 Marcellis 5 Gamberini
3 Salcido 21 Ujfalusi
14 Rajkovics 19 Gobbi
8 Mendez 4 Donadel
6 Simons 11 Liverani
28 Bakkal 18 Montolivo
10 Koevermans 24 Santana
15 Culina 29 Pazzini
22 Dzsudzsák 10 Mutu
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sef Vergoossen Cesare Prandelli

Gólszerző(k): Mutu (38., 53.)
Csere: Bakkal helyett Lazovics (46.), Culina helyett Vayrynen (79.), Mendez helyett Zonnevold (83.), ill. Pazzini helyett Vieri (73.), Sanata helyett Kuzmanovics (78.), Mutu helyett Osvaldo (86.)
Sárga lap: Mutu (19.), Donadel (24.), Marcellis (68.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik