Juhászék Aalborgba látogatnak, Sáfárék a Bordeaux-t fogadják

Vágólapra másolva!
2007.11.08. 17:19
Csütörtök este a csoportkör második fordulójával folytatódik a másodikszámú európai kupaküzdelem, az UEFA-kupa 2007/2008-as kiírása. A Sáfár SZabolcsot foglalkoztató osztrák Austria Wien a francia Girondins Bordeaux-t fogadja, a Juhász Rolanddal felálló belga Anderlecht pedig a dániai Aalborgba, az AaB-hez látogat. A játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója egy német-angol párharc, a Bayern München a Bolton Wanderers-szel csap össze.
Sáfár Szabolcs a Bordeaux ellen is bizonyíthat
Sáfár Szabolcs a Bordeaux ellen is bizonyíthat
keepersport.at
Sáfár Szabolcs a Bordeaux ellen is bizonyíthat
Sáfár Szabolcs a Bordeaux ellen is bizonyíthat
Sáfár Szabolcs a Bordeaux ellen is bizonyíthat
keepersport.at
Sáfár Szabolcs a Bordeaux ellen is bizonyíthat

A játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján a Bolton Wanderers a Bayern München otthonába látogat. A bajorok emblematikus figurája, a hétvégi Bundesliga-fordulóban öthetes kényszerpihenő után visszatérő Oliver Kahn a német bajnokság után a második számú európai kupaküzdelemben is bebizonyíthatja, a könyökműtét után a sérült testrész jobb, mint húszéves korában, és cseppet sem zavarja a védésben.

A bőrnadrágosok tizenkét forduló után nyolc győzelem mellett négy döntetlennel állnak a honi bajnokság tabellájának élén, a Bolton ellen várhatóan offenzív futballal rukkolnak ki a hazaiak. A Wanderers sikerére az egyetlen recept a hatékony kontrajáték lehet, biztos védekezésből néhány húzással az ellenfél kapuja elé kerülni.

Az el-Hadzsi Diouf fémjelezte angolok a Premier League-ben vergődnek – az utolsó előtti helyen tanyáznak – az UEFA-csoportkör rajtján ikszeltek a portugál Bragával. A Luca Toni, Franck Ribery,Bastian Schweinsteiger vezérelte müncheniek a nyitányon 3-2-re verték a szerb Crvena zvezdát.

A G-csoportban fontos találkozó vár a Juhász Rolandot is foglalkoztató Anderlechtre. A belgák Aalborgban a dán AaB ellen mérkőznek meg az UEFA-kupa csoportküzdelmeinek második fordulójában. Győzelmük esetén a brüsszeliek már-már a legjobb harminckettőben tudhatnák magukat, ráadásul a hátralévő két meccsen még nehezebb dolguk lesz: a Tottenhammel és a Getafével kell megmérkőzniük.

„A dánoktól a szokásos ívelgetős játékot várom – mondta Juhász Roland. – Csapatom egyre jobb formába lendült az utóbbi időben, igaz, én a legutóbbi bajnokinkon kissé fáradtabb voltam. Remélem, az Aalborg ellen már frissebb leszek, és koncentrált futballal segíthetem hozzá együttesemet a három ponthoz.”

Juhász Rolandon kívül Sáfár Szabolcs képviselheti a magyar színeket, a nyitófordulóban szabadnapos, az osztrák elsőosztályban listavezető Austria Wien a francia Girondins Bordeaux együttesét látja vendégül. Tőzsér Dánielnek ezen az estén a futballpálya helyett marad a tévékészülék, az AEK Athén ugyanis ezen a játéknapon pihen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik