A német Pascal Borelt is nevezhette a visszavágóra Supka Attila

Vágólapra másolva!
2007.08.30. 14:19
Csütörtökön este, 20:30 óra kezdettel rendezik az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójában a Hamburg-Honvéd mérkőzés visszavágóját. A párharc, amelynek győztese az első fordulóba léphet, 0-0-ról indul. A német, illetve a magyar csapatban két-két változás történt a Szusza Ferenc Stadionban megrendezett első összecsapáshoz képest. A házigazdák és a vendégek háza táján is egy-egy örömre, valamint bánatra okot adó dolog történt.
Egy Honvéd-gól komoly problémát jelenthetne a németeknekj
Németh Ferenc
Egy Honvéd-gól komoly problémát jelenthetne a németeknekj
Egy Honvéd-gól komoly problémát jelenthetne a németeknekj
Németh Ferenc
Egy Honvéd-gól komoly problémát jelenthetne a németeknekj

Kezdjük a Honvéddal, amelynek játékosai az első mérkőzésen szívüket-lelküket kitették a pályára, hogy felvegyék a versenyt esélyesebb ellenfelükkel. Ez a végén olyannyira sikerült, hogy a győzelemhez is közelebb voltak a találkozót kissé kényelmesre vevő és későn ébredő riválisuknál.

Supka Attila vezetőedző a hamburgi mérkőzésen nem számíthat a Szusza Stadionban sárga lapot kapó Genitóra. Így a középpálya egyik fontos láncszeme esett ki a kispesti együttesből, helyettese minden bizonnyal a nyáron szerződtetett, légiósmúlttal is rendelkező Vincze Gábor lehet.

A kispestiek viszont nem eredménytelenül kértek külön engedélyt másik friss szerzeményük, Pascal Borel nevezésére, hiszen arra rendkívüli hatállyal bólintottak rá az Európai Labdarúgó-szövetség illetékesei.

A pótnevezés azért vált szükségessé, mert a második számú kispesti kapus, a horvát Sandro Tomic Iránba szerződött, míg a rangsorban utána következő Ráthy Richárd sérülést szenvedett. A 28 éves Borelt viszont szerződtette a Honvéd és ennek a lehetőségnek köszönhetően a német légiós máris ott lehet a visszavágón, ám minden bizonnyal csupán a kispadon: a szezonban magabiztos Tóth Iván irányába érthetően töretlen Supka vezetőedző bizalma.

A hálóőr szerint a visszavágón minden bizonnyal több dolga lesz, mint az első mérkőzésen, amikor csupán Guerrero ziccerénél kellett bravúrt bemutatni, de különben nem tették próbára tudását a német játékosok. Tóth úgy készül, hogy a mérkőzés elején várható német rohamokat megússzák kapott gól nélkül. Igaz, az sem bosszantaná, ha öt alkalommal is megrezdülne, persze, csak abban az esetben, ha mellette azért öt gólt rúgnának is…

Az 5-5-s végeredménynek kevés a valószínűsége, sok izgalomra és német rohamokra azonban fel lehet készülni.

Már csak azért is, mert a csapat holland kapitánya, Rafael van der Vaart hosszas huza-vona, vitatkozás után végül mégsem lett a spanyol Valencia játékosa, maradt a németeknél. A kreatív, mérkőzéseket is eldönteni képes játékos előbb említett okok miatt kihagyta a Honvéd elleni első mérkőzést, a visszavágón azonban már elfoglalhatja helyét a kezdőben.

Nem lehet viszont két sárga lapja miatt tagja a kezdőnek a holland De Jong, akinek keménységét saját bőrükön érezhették a kispestiek. A hiányzó helyettese az eddig középhátvédként szerepet kapó, fiatal belga Kompany lehet.

UEFA-KUPA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ:


Helyszín: Hamburg
Játékvezető: Julian Rodriguez Santiago (spanyol)
Asszisztensek: Victoriano Diaz Casado, Inaki Lavina Plagaro (spanyolok)

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
HAMBURGER SV BP. HONVÉD
Rost Tóth I.
Demel Mogyorósi
Mathijsen Benjamin
Reinhardt Szmiljanics
Atouba Vincze Z.
Kompany Magasföldi
Jarolim Vincze G.
Trochowski Bárányos
Van der Vaart Ivancsics
Olic Hercegfalvi
Zidan Abraham
Vezetőedző: Vezetőedző:
Huub Stevens Supka Attila
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik