Dobos Attila nyugodtan és rendkívül optimistán készül a visszavágóra

Vágólapra másolva!
2007.08.02. 12:46
Dobos Attila, a Budapest Honvéd csapatkapitánya nyugodtan és optimistán készül a Nistru Otaci elleni esti, 20:30 órakor kezdődő UEFA-kupa visszavágójára. A rutinos labdarúgó úgy véli, a magyar csapat technikailag és játéktudásban jobb moldovai ellenfelénél.
Dobos Attila szerint a Honvéd minden téren jobb a Nistrunál
NS-archív (M. Németh Péter)
Dobos Attila szerint a Honvéd minden téren jobb a Nistrunál
Dobos Attila szerint a Honvéd minden téren jobb a Nistrunál
NS-archív (M. Németh Péter)
Dobos Attila szerint a Honvéd minden téren jobb a Nistrunál

„Megmondom őszintén nyugodt vagyok, már csak azért is mert én úgy érzem, hogy jobb játékosokból áll a csapatunk. Technikailag és játéktudásban egyértelműen a jobbak vagyunk – mondta Dobos a honvedfc.hu internetes portálnak, majd így folytatta: - Talán amiben veszélyesek lehetnek, az a test-test elleni küzdelem. Nekünk futballozni kell és akkor nekik, nem marad esélyük.”

A kispestiek csapatkapitánya kitért arra is, hogy ebben a szezonban még nem stabilizálta teljesítményét Supka Attila vezetőedző gárdája, de hamarosan már minden rendben lehet.

„Az első Szuperkupa mérkőzésen valóban jól játszottunk a Debrecen ellen, a visszavágón már sajnos nem tudtuk megismételni a teljesítményünket. A Nistru ellen az első félidőben gyengébben játszottunk, a második félidőben viszont szerintem már elfogadhatóan futballoztunk. Gólt szereztünk, voltak nagy lehetőségeink, kapufát rúgtunk, és egyértelműen a moldáv csapat fölé kerekedtünk” – mondta Dobos.

A Honvéd a bajnokságban eddig kétszer lépett pályára: idegenben 3-0-ra győzte le a REAC-ot és 1-0-ra nyert Sopronban.

„A REAC elleni 90 perc nagyjából jól sikerült. Gólokat szereztünk, mi irányítottuk a mérkőzést, uraltuk a játékot. A Sopron ellen gyengén játszottunk, de sikerült nyernünk, így azt mondom eddig sikerrel vettük az akadályokat. Megmondom őszintén, nem nagyon találom az okokat arra, hogy miért ilyen ingadozó a csapat teljesítménye. Nagyon bízom benne, hogy állandósítani tudunk egy jó formát a bajnokságban. Bízom benne, hogy ezt meg is tudjuk majd valósítani, hiszen a csapat jó játékosokból áll, jó felkészülést produkáltunk és erőnlétileg sincs problémánk. Egyértelműen bizakodó vagyok, a jövőt illetően” – szögezte le a csapatkapitány.

Dobos Attila reméli, ma este a kapu mögötti kanyarban elhelyezkedő fanatikusok is a tavasszal megszokott formában buzdítják majd kedvenceiket, akkor pedig remek hangulat lesz a Bozsik-stadionban.

A klubhonlap szerint Pomper Tibor játéka bokasérülés miatt kérdéses a Nistru ellen. Biztosan nem léphet pályára Palásthy Norbert, Magasföldi József és Tóth Mihály, őket nem nevezte az első forduló előtt a Honvéd.

Az első találkozón 1-1-es döntetlen született Moldovában, így egyértelműen esélyesebb a továbbjutásra a Magyar-kupa címvédője.

UEFA-KUPA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

BUDAPEST HONVÉD-NISTRU OTACI (MOLDOVAI)

Helyszín: Bozsik József Stadion
Nézőszám:
Játékvezető: Michael Svendsen (dán)
Asszisztensek: Ole V. Hansen, Niels Hog (dánok)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
BUDAPEST HONVÉD NISTRU OTACI
Tóth I. Ersov
Schindler Dolgov
Pomper Sangare
Szmiljanics Mekang
Vincze Z. Lupasco
Dobos Tcaciuc
Genito Butelschi
Bárányos Matiura
Ivancsics Szavcsuk
Hercegfalvi Taranu
Abraham Malickij
Vezetőedző: Vezetőedző:
Supka Attila Valerij Zazdranyik
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik