Kár a kimaradt büntetőért, sovány előny a jereváni visszavágó előtt

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 22:34
Egygólos győzelemmel mutatkozott be az MTK az UEFA-kupa 2007/2008-as kiírásában, miután a selejtező 1. fordulójában a Szusza Ferenc-stadionban 2-1-re legyőzte az örmény MIKA Jerevánt. A végjátékban könnyen megduplázhatta volna előnyét a Garami-csapat, de a Horváth Levente buktatásáért megítélt büntetőt Lambulics elhibázta.
Az egygólos előny cseppet sem megnyugtató a jereváni visszavágó előtt
Az egygólos előny cseppet sem megnyugtató a jereváni visszavágó előtt
Az egygólos előny cseppet sem megnyugtató a jereváni visszavágó előtt
Az egygólos előny cseppet sem megnyugtató a jereváni visszavágó előtt

UEFA-KUPA, SELEJTEZŐ


MTK MIKA (ÖRMÉNY)
Végh Hakobjah
Horváth L. Alex
Lambulic Fursin
Pintér Petikjah
Pollák Souza
Bori Antonjan
Zsidai Nascimento
Pátkai Rodrigues
Pál Sahgeldjah
Kanta Riztic
Urbán Mikaeljan
Szakmai igazgató: Vezetőedző:
Garami József Arkagyij Andriaszjan

Gólszerzők: Pintér (20.), Urbán (57.) ill. Kleber Luis (45.)
Cserék: Bori h Hrepka (55.), Pál h Ladóczki (78.), Kanta h. Szabó Á. (85.) ill. De Souza h. Davtyan (69.), Tales h Cleber (81.)

Veszélyes kontrákkal nyitott a rivális, így már az első percek igazolták az elmúlt évek tapasztalatait, egy magyar élcsapat senki ellen sem mehet biztosra a nemzetközi porondon.

A kék-fehérek fiataljai aztán az első negyedóra végén magukra találtak, a 20. percben pedig Kanta József kiváló helyzetfelismerése után a vezetést is megszerezték. Kanta a kaputól 23 méterre letett labdát nem lőtte kapura, hanem a sorfal mögé ívelte, az előrehúzódó Pintér Ádám pedig a kapu jobb oldalába fejelt.

A 20 óra 30 perces kezdés ellenére nagy melegben léptek pályára a csapatok, a hűvösebb vidéken nevelkedett izlandi sípmester a 22. percben meg is elégelte a hőséget és ivószünetet rendelt el.

Miután mindenki felfrissült a vizes kulacsok visszakerültek a partvonalon túlra, Garami József együttese pedig tovább támadott, a félidő derekán kapujához szegezte örmény ellenfelét.

A fölény helyzetekben is megmutatkozott, az újabb gól azonban nem érkezett. A játékrész hajrájában kijött a nyomás alól a MIKA. Első valamire való helyzetét nem hagyta kihasználatlanul a vendégcsapat, Kleber Luis egyenlítőgólja hidegzuhanyként érte a vendéglátót.

A térfélcsere után óriási iramban, helyzetek tömkelegével folytatódott a játék. Lüktetett a mérkőzés, nem unatkoztak a szurkolók. Az 54. percben Kleber kapufája jelzésértékű volt, nyilvánvalóvá vált, hogy az örmények a tisztes helytállásnál többre vágynak.

Az 55. percben Bori helyett Hrepka szállt be, ez a húzás pedig meghozta a várt eredményt. A csereként beálló támadó beadása után Urbán villant, és már is 2-1 állt az eredményjelzőn.

A hajrában – a 77. percben elrendelt ivószünet előtt és azt követően is – az MTK dominált, de sokáig úgy tűnt az eredmény már nem változik.

A 94. percben aztán Horváth Levente megunta a társak tétlenkedését és elképesztő cselsorozatra vállalkozott. Petikjan buktatta a tzizenhatoson belül, Hinkrikkson pedig habozás nélkül befújta a tizenegyest. Lambulics azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a jobbra vetődő kapus mellett ugyan balra lőtt, de a labda a felső lécet találta telibe.

A győzelemért ugyan dicséretet érdemel a fiatal kék-fehér gárda, de egészen más lenne a helyzet ha kétgólos előny birtokában utazhatna Jerevánba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik