Késsel a torkán látogat a címvédő Sevilla a White Hart Lane-re

Vágólapra másolva!
2007.04.12. 12:02
Csütörtök este kialakul az UEFA-kupa elődöntőjének mezőnye, a negyeddöntő visszavágóját egyedül a Leverkusen otthonában kiütéses győzelmet arató Osasuna várhatja megnyugtató előnnyel, a Tottenham-Sevilla, a Benfica-Espanyol és a Werder Bremen-AZ Alkmaar összecsapásokon bármi megtörténhet.
A Tottenham játékosai csalódottan vették tudomásul, hogy a játékvezető büntetőt ítélt ellenük
AFP
A Tottenham játékosai csalódottan vették tudomásul, hogy a játékvezető büntetőt ítélt ellenük
A Tottenham játékosai csalódottan vették tudomásul, hogy a játékvezető büntetőt ítélt ellenük
AFP
A Tottenham játékosai csalódottan vették tudomásul, hogy a játékvezető büntetőt ítélt ellenük

Kerzsakov lőtte a Sevilla győztesgólját
AFP
Kerzsakov lőtte a Sevilla győztesgólját
Az angol bajnokság hetedik helyén álló Tottenhamet a Manchester United fantasztikus, AS Roma elleni Bajnokok Ligája-diadala is inspirálhatja a spanyol élvonal második helyezettje, az UEFA-kupa címvédő Sevilla ellen.

A tavalyi győztes játékvezetői segítségnek is köszönhetően utazhat minimális előnnyel Londonban, hiszen az odavágón Paul Robinson mintaszerű kivetődése után a luxemburgi Hamer a büntetőpontra mutatott.

Kanoute bevágta az ajándékba kapott tizenegyest, a Sevilla ezzel válaszolt Keane gyors góljára, Kerzsakov fejese pedig a hazaiak győzelmét jelentette.

A londoni visszavágó előtt az már bizonyos, hogy a címvédő, vagy a sorozat első győztese búcsúra kényszerül, hiszen a második számú európai kupa 1971-72-es kiírása a Tottenham Hotspur sikerével ért véget.

1958-tól 1971-ig előbb EVK, majd VVK néven futott a sorozat, amelyet az európai szövetség elöljárói 1971-ben keresztelték UEFA-kupára.

A Werder Bremen a hollandiai gólnélküli döntetlen után hazai környezetben küzd a továbbjutásért az AZ Alkmaar ellen Miroslav Klose a hazai és a nemzetközi találkozókat egyaránt figyelembe véve 1122 perce gólképtelen.

Torsten Frings szentül hiszi, hogy csütörtök este csapattársa kilábal a hullámvölgyből, aki 2006-ban nemcsak a Bundesliga, hanem a világbajnokság gólkirálya is volt.

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben az UEFA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
"Ha véget vet a negatív szériának újra formába lendül, akkor pedig sorra lövi majd a gólokat. Van egy olyan érzésem, hogy épp a hollandok ellen lesz újra eredményes" - árulta el a Werder 30 éves középpályása.

Az Osasuna fél lábbal már a négy között van, hiszen a párharc első felvonásán a pamplonai gárda idegenben tömte ki a Leverkusen gárdáját.

A gyógyszergyáriak csupán a csodában bízhatnak, az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a találkozóra.

Ibériai rangadót rendeznek a portugál fővárosban, a párharc első összecsapásán remekül hajrázó Benfica a második számú barcelonai alakulatot, az Espanyolt látja vendégül Lisszabonban.

A spanyolok már az első meccsen eldönthették volna a továbbjutás sorsát, hiszen már 3-0-ra is vezettek, a hajrában azonban kiengedtek, így nemhogy életben maradtak a portugál remények, de talán még a luzitánok négy közé kerülése a sanszosabb.

UEFA KUPA, NEGYEDDÖNTŐ

VISSZAVÁGÓ, ZÁRÓJELBEN AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS EREDMÉNYE
Tottenham Hotspur Sevilla (1-2)
Werder Bremen AZ Alkmaar (0-0)
Benfica Espanyol (2-3)
Osasuna Bayer Leverkusen (3-0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik