Martin Jol rettentően csalódott a jogtalan tizenegyes miatt

Vágólapra másolva!
2007.04.06. 10:23
Az UEFA-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén sovány előnyt tudott kiharcolni a Sevilla a remekül helytálló Tottenham ellenében. A mérkőzés menetét nagyban befolyásolta a luxemburgi Hamer játékvezető hibája, amikor is a 20. percben jogtalanul ítélt büntetőt a hazaiaknak. Az angol csapat holland mestere kifejezte csalódottságát, míg Ramos edző az ellenfelet dicséri és nehéz visszavágóra számít.
Kanouté tizenegyesgólja kellett ahhoz, hogy fel tudjon állni a Sevilla a hátrányból
Kanouté tizenegyesgólja kellett ahhoz, hogy fel tudjon állni a Sevilla a hátrányból
Kanouté tizenegyesgólja kellett ahhoz, hogy fel tudjon állni a Sevilla a hátrányból
Kanouté tizenegyesgólja kellett ahhoz, hogy fel tudjon állni a Sevilla a hátrányból

Szavazás

Ki nyeri 2007-ben az UEFA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A tegnap esti mérkőzésen Robbie Keane már két perc után megszerezte a vezetést, és a nagyon értékes idegenbeli találatot az angoloknak. Aztán Kanouté egy ajándéktizenegyesből egyenlített a huszadik percben, s az orosz légiós Kerzsakov még a félidő előtt meg is szerezte a győztes gólt.

A holland edző elégedetlenségének adott hangot, amiatt, hogy a Sevilla téves játékvezetői döntés után szerezte meg az egyenlítő találatot. A 20. percben Alain Hamer játékvezető azután mutatott a tizenegyespontra, hogy Paul Robinson kapus Adriano elől kaparintotta meg bevetődve a labdát.

Ami vigasztalja az edzőt, hogy a játékban nem tudott csapata fölé kerekedni a Sevilla, így van oka bizakodásra a White Hart Lane-en rendezett visszavágó kapcsán.

“Mindenki láthatta, hogy nem volt büntető. Mindkét kezével a labdát érintette Robinson. A másik gólnál viszont talán jobban figyelhettünk volna.”

Az edző úgy érezte, hogy Keane gólja után már nyeregben lesznek, aztán az egyenlítő találatot követően a Sevilla volt a kezdeményezőbb, de nem igazán tudtak mire jutni a Hotspurrel.

“2-1-után kitámadtunk, és azt hiszem jól tettük, mert több ígéretes helyzetet is sikerült kidolgoznunk. Robinsonnak nem is volt igazán a mérkőzésen védenivalója, mégis kikaptunk. Roppant csalódottak vagyunk, dehát ilyen a futball, ez is benne van a pakliban.

Az ellenfél mestere, Juande Ramos megemelte a kalapját a londoniak előtt, és elismerte, hogy nagyon nehéz lesz a csapata dolga a visszavágón.

“Nagyon élveztem a Tottenham előadását. Megleptek minket az elején, a középpályán remekül adogattak, és kiválóan semlegesítették a támadásainkat is. Biztos vagyok benne, hogy nagyon meg kell majd szenvednünk a továbbjutásért.

Rendbontás Sevillában is

A helyi televízió és az angol ITV értesülései szerint is nyolc ember sérült meg, amikor angol szurkolók és különleges spanyol rendőri egységek csaptak össze az UEFA-kupa negyeddöntő alatt. Az atrocitás akkor következett be, amikor a Tottenham szurkolói lezárt területre "tévedtek" a stadionban. A lelátói összecsapásoknak hét angol szurkoló és egy spanyol rendőr látta kárát, ők kórházi ápolásra szorulnak. Korábban, a szerdai AS Roma-Manchester United BL-negyeddöntő után 18 embert (köztük 14 angolt és 4 olaszt) kellett kórházba szállítani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik