Téves játékvezetői döntést követően előny a spanyoloknál

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 22:56
Egygólos előnyt szerzett a Sevilla az UEFA-Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Tottenham csapata ellen. A 2-1-es végeredménnyel zárult találkozón az angol csapat már az első percben megszerezte a vezetést, ám Kanoute előbb büntetőből egyenlített, majd Kerzsakov a győztes találatot is megszerezte.
AFP
AFP

Tömegverekedés Sevillában

A spanyol drukkerek már a mérkőzés előtt összetűzésbe keveredtek a Tottenham Hotspurt idegenbe is elkísérő mintegy négyezer londoni szurkolóval. A két tábor még félórával a kezdés előtt a stadionon kívül összecsapott, ezért a helyi hatóságok megemelt létszámmal érkeztek a létesítményhez, ennek ellenére a csetepaté a mérkőzés alatt is folytatódott. Miután nemcsak a székek, hanem a pofonok is hullottak, 15-20 rendőr a lelátóra sietett és véget vetett a balhénak.
A játéknap legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a spanyol bajnoki aranyra hajtó Sevilla fogadta a Premieshipben szereplő Tottenham Hotspur gárdáját.

Nem bizonyult jó vendégnek az angol csapat: Robbie Keane rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. Az ír válogatott csatár lövését elsőre még hárította Andrés Palop a hazaiak kapusa, ám az ismétlésnél már tehetetlen volt.

A kezdeti pofon nem rázta meg a hazai csapatot, átvette a mérkőzés irányítását, és helyzeteket alakított ki. Az egyenlítéshez azonban szükség volt Alain Hamer játékvezető hibájára is. Paul Robinson teljesen szabályosan szedte fel a labdát Adriano elől, ám a bíró tévesen a 11-es pontra mutatott. Frederic Kanoute köszönte szépen, és higgadtan értékesítette a jogtalanul megítélt büntetőt.

Az első félidő labdabirtoklási fölénye (a hazaiak 58 százalékban birtokolták a játékszert) alig tíz perccel az első félidő vége előtt a vezetés megszerzésében is megmutatkozott. Kerzsakov gyönyörű fejesgólját követően a Sevilla egygólos vezetéssel vonulhatott pihenőre.

Csak a játékvezető látta szabálytalannak Robinson (zöldben) megmozdulását
Csak a játékvezető látta szabálytalannak Robinson (zöldben) megmozdulását

A második játékrész elején Keane ismét betalálhatott volna Palop kapujába, ám az ötvennyolcadik percben ezúttal alig pár centivel célt tévesztett.

A folytatásban a csapatok már nem erőltették a gólszerzést, megelégedtek a kialakult eredménnyel.

A Sevilla egygólos előnnyel várhatja a jövő heti londoni visszavágót.

UEFA-KUPA NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FC SEVILLA (SPANYOL) - TOTTENHAM HOTSPUR 2-1 (2-1)
Ramon Sanchez Pizjuan, 32 000 néző, vezette: Hamer (luxemburgi)
FC Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, David (Dragutinovics, 68.) - Poulsen, Renato (Marti, 62.)- Jesus Navas, Adriano - Kanouté, Kerzsakov
Vezetőedző: Juande Ramos
Tottenham Hotspur: P. Robinson - Stalteri, Dawson, Chimbonda, Y.-P. Lee - Lennon (Malbranque, 80.), Zokora, Jenas, Tainio (Ghaly, 84.) - Berbatov, Keane
Vezetőedző: Martin Jol
Gólszerző: Kanouté (20.-11-esből), Kerzsakov (36.), ill. Keane (1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik