Palop kapus fejesgólja is kellett a címvédő továbbjutásához

Vágólapra másolva!
2007.03.15. 22:17
Drámai körülmények között harcolta ki a címvédő FC Sevilla a továbbjutást az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében. Az andalúzok a rendes játékidőben végig kiesésre álltak, de a rendes játékidő hosszabbításában Palop kapus fejesével 2-2-re mentették a mérkőzést, és a hosszabbításban Chevanton a győztes gólt is megszerezte.
Palop kapus főszerepet játszott a továbbjutásban
Palop kapus főszerepet játszott a továbbjutásban
Palop kapus főszerepet játszott a továbbjutásban
Palop kapus főszerepet játszott a továbbjutásban

Jó meccset vívott egymással a Sevilla és a Sahtar Doneck az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozón négy gól született, igaz, háromszor tizenegyes után került a hálóba a labda.

Az idegenbeli döntetlen után az ukránok várhatták némileg jobb helyzetből a találkozót, de a visszavágón a vendégek léptek fel támadóbban. Már a 4. percben Kanouté lövését csak kiütni tudta Shust, ám a kipattanót Adriano kapu mellé lőtte.

A 16. percben már közelebb volt a gólszerzéshez az andalúz csapat, de Kanouté hiába emelte át a labdát már a kapus fölött is, a kapuvonalról Kucher még menteni tudott. A spanyolok továbbra is nyomtak, Luis Fabiano lövését bravúrral védte a kapus, majd Adriano megpattanó lövését is hárítani tudta.

A 41. percben Alves beadása után Maresca lőtt kapura a tizenhatoson belülről, Shust azonban nagy bravúrral kapufára tolta a labdát. A kipattanót Kanouté elé került, de a hazaiak szerencséjére a gólerős támadó már lesen állt.

A második félidőben első komolyabb helyzetéből vezetést szerzett a Sahtar, Bielik bal oldali beadását Matuzalem gyönyörű mozdulattal, előrevetődve, sarokkal (!) továbbította a kapuba. Hamar jött az egyenlítés, az 53. percben Alves beadását Maresca a hosszú sarokba bólintotta.

A 82. percben Elano újra megszerezte a vezetést az ukránoknak: a csereként beállt brazilt nem tudta szerelni honfitársa, Daniel Alves, ő pedig a jobb alsó sarokba lőtt. A Sevilla a 88. percben egyenlítési lehetőséget szalasztott el, amikor Maresca már a kapuson is átemelte a labdát, de a játékszer a háló tetején landolt.

Már mindenki elkönyvelte a címvédő kiesését, amikor a spanyolok belekapaszkodtak az utolsó szalmaszálba: szöglethez jutott a Sevilla, mindenki előrement, még Palop kapus is. Jól tette, ugyanis Alves labdáját ő fejelte a hálóba, kiharcolva a hosszabbítást.

A kétszer 15 perces ráadásban a Sevilla első ízben szerezhette volna meg a vezetést a meccsen, de egy szöglet utáni fejest Duljaj a gólvonalról tisztázott. A hosszabbítás első félidejének ráadásában azonban már senki nem tudta megakadályozni a vendégvezetést: egy szöglet után visszakerült a labda az ukrán tizenhatosra, és Chevanton nem hibázott. A Sahtar utána már nem tudott fordítani, a címvédő így továbblépett.

UEFA-KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Sahtar Doneck-Sevilla 2-3 - hosszabbítás után (Matuzalem 49., Elano 82. ill. Maresca 53., Palop 90+4., Chevanton 105.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik