Karaiszkákisz Stadion: szögesdrótok a belépőkapukon, edzőterem a szomszédban

BORBOLA BENCE (Pireusz)BORBOLA BENCE (Pireusz)
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 15:09
Azok a bizonyos szögesdrótok (Fotó: Szabó Miklós, Pireusz)
Egyszerre üdítő és félelmetes látvány az Olympiakosz stadionja, a Ferencvárosnak csütörtökön este az Ekl-rájátszásában, 18.45-től a futballra kiéhezett görög ultrák előtt kell(ene) jó eredményt elérnie.

Irány az 1-es metró! Athén metróhálózata nem rossz, de messze nem olyan szerteágazó, mint több európai nagyvárosé. Az esti mérkőzés helyszínéül szolgáló Karaiszkákisz Stadion így is könnyedén megközelíthető, az 1-es jelzésű vonal végállomása éppen Pireusz, a tengerparti településre olyan egyszerű eljutni, mintha a Deák Ferenc térről tartanánk az Örs Vezér térre.

A Karaiszkákisz Stadionba tartó drukkereknek résen kell lenniük, a végállomás helyett egy megállóval korábban, Neo Faliro nevű feljárónál kell leszállni a szerelvényről, onnan már képtelenség elhibázni az Olympiakosz Pireusz stadionját. A feljáróból rögtön elénk tárul a kívülről is pofás, pálmafákkal körülölelt, modern létesítmény. Az összképen a belépőkapuknál található szögesdrótok rontanak, de nem ám csak a kemény mag szektorainál, a létesítmény összes lehetséges belépőpontjánál ronda akadályok vannak, még a sajtóbejáratnál is ilyenbe ütközünk. Persze Athénban nem árt az elővigyázatosság, hiszen a görög ultrákat nem kell a szomszédba küldeni némi vandalizmusért.

Fotó: Borbola Bence

A Karaiszkákisz Stadion a nevét történelmi személyről, Jorgosz Karaiszkákiszról kapta, aki a görög függetlenségi háború meghatározó vezetője volt. A létesítményt 1895-ben építették, ám azóta számtalanszor felújították, legutóbb 2004-ben, amikor is az athéni olimpia egyik fontos helyszíne volt az aréna. A létesítmény körül sétálva számtalan lehetőséggel találja magát szembe az ember, mindenki számára elérhető edzőterem, valamint többek között uszoda is található itt. A stadion befogadóképessége 32 ezer fő, a helyiek szerint közel telt ház előtt léphet pályára a Ferencváros.

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós


EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK
18.45: Olympiakosz (görög)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik