Ekl: svéd bírója lesz a Fradi csütörtöki meccsének

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 18:07
Nyberg vezeti a csütörtöki mérkőzést (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség honlapján megjelentek szerint a 35 éves svéd Glenn Nyberg lesz a csütörtöki Olympiakosz–Ferencváros Európa-konferencialiga-mérkőzés játékvezetője.

 

Glenn Nyberg 15 éve lett profi bíró, 2013 óta dirigál a svéd élvonalban, s 2016 óta FIFA-játékvezető. Eddig három alkalommal vezetett magyar csapatnak: egyszer a felnőttválogatottnak (2020 novemberében a szerbek elleni 1–1-es Nemzetek Ligája-meccsen), egy alkalommal az U21-es válogatottnak (2021 októberében a lengyelek elleni 2–2-es U21-es Eb-selejtezőn) és egyszer a Ferencvárosnak (2022 augusztusában a Shamrock ellen 4–0-ra megnyert El-selejtezőn).

Az Olympiakosznak több tapasztalata van vele, a görög csapatnak három meccset vezetett, a görögök mérlege ezeken a találkozókon: két győzelem, egy döntetlen. Először egy héttel az FTC–Shamrock meccs előtt működött közre a pireusziak meccsén, a  Slovan Bratislava elleni, 2–2-vel záruló pozsonyi meccs tizenegyesekkel dőlt el a görögök javára, majd három hónap múlva a görög bajnokságban az AEK Athén elleni, gól nélküli rangadón dirigált. Tavaly augusztusban az FTC csoportellenfele, a Genk elleni selejtezőn fújta Nyberg a sípot – itt az Olympiakosz 1–0-ra győzött.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik