Vívó-vb: remekül selejteztek a magyar női kardozók

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.15. 12:46
Mind a négy magyar női kardozónak jól sikerült a selejtező a kazanyi vívó-világbajnokság keddi nyitónapján, valamennyien biztosították a helyüket a 64-es főtábla pénteki küzdelmeiben.

A vb honlapja szerint a 101 fős mezőnyből 85-en léptek pástra a kvalifikációs napon. A magyarok közül Márton Anna csoportjában hibátlanul, 5 győzelemmel zárt, míg Várhelyi Anna (5/1) és testvére, Kata (4/1) csupán egy-egy vereséget szenvedett el. Garam Nóra szintén meggyőző teljesítményt nyújtott, 4 siker mellett mindössze két asszót veszített el, így honfitársaihoz hasonlóan ő is egyenesen a főtáblára került a csoportkörből.

A legjobb 32 közé jutásért Várhelyi Kata az indiai Bhavani Devi Chadalavadával, Garam Nóra az ukrán Olena Voronyinával, Márton Anna az indonéz Diah Permatasarival, Várhelyi Anna pedig a szintén ukrán Olena Kravackával csap majd össze pénteken délelőtt.

A keddi versenynapon a férfi kardozók is selejteznek, a páston ott lesz Decsi Tamás és Szatmári András is. Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint az idei Európa-bajnoki bronzérmes Gémesi Csanád kiemeltként már biztosan főtáblás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik