Vívó-vb: Panama nem állt ki, 16 között a női párbajtőrcsapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.22. 11:14
Elmaradt a kedd délelőttre kiírt mérkőzése a magyar női párbajtőr-válogatottnak, amely így feljutott a tizenhatos táblára a kazanyi vívó-világbajnokságon.

A Szász Emese, Révész Julianna, Tóth Hajnalka, Budai Dorina összeállítású együttesnek a nyolcaddöntőbe kerülésért a panamaiakkal kellett volna vívnia, és erre is készült, de a kezdési időpontban az ellenfélből csak egyetlen csapattag volt jelen, aki – Budai elmondása szerint – sűrűn elnézést kért, hogy nincsenek itt a társai, így pedig hiába jöttek ki a csarnokba a magyarok.

Hamarosan megjelent a versenybíróság egy tagja, Patrick Picot – aki az 1980-as olimpián aranyérmes volt a francia párbajtőrcsapattal – és rövid tanakodás után megszületett a hivatalos döntés arról, hogy a mieink továbbjutottak.

Eredetileg úgy volt, hogy Szász Emese és csapattársai nem vívnak kedden, de később új tábla készült, erről viszont a panamaiak nem szereztek tudomást. A magyarok szerda reggeli ellenfele a brazil együttes lesz, amely szintén küzdelem nélkül lépett tovább, mivel a svájciak sérülések miatt csak egy asszót vívtak velük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik