HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2014.07.17 12:14 Frissítve: 2015.01.06 03:23

Vívó-vb: négyből négy a mérlegünk női párbajtőrben

A kiemelt Szász Emeséhez mind a három további magyar induló csatlakozott, így valamennyien vívhatnak majd a női párbajtőrözők 64-es főtábláján a kazanyi világbajnokságon.

HIRDETÉS

A világranglistán éllovas Szász – 15 társával együtt – a csütörtöki próbatételt kihagyta, a 132 fős mezőny nagy része viszont a selejtezőből harcolhatta ki a vasárnapi folytatás lehetőségét.

A magyarok közül ez Révész Juliannának sikerült a leggyorsabban, ő öt győzelemmel és egy vereséggel a 16. helyre került az első szakaszt követően, így még éppen felkerült közvetlenül a főtáblára.

Hasonlóan vívott Tóth Hajnalka is, neki is öt sikeres és egy elvesztett asszója volt, de a rosszabb találati arány miatt a 18. helyre rangsorolták, emiatt még egyszer pástra kellett lépnie. A már 15 tusra menő mérkőzés elején óvatos volt az elefántcsontparti Gbahi Gwladys Sakoa ellen, az első két szakaszt követően még csak 2:2 állt az eredményjelzőn, az utolsó három percben azonban fokozatosan ellépett, s végül magabiztosan, 13:7-re nyert.

Budai Dorinának – aki csoportjában két ellenfelétől kikapott, hármat pedig legyőzött – nehezebb dolga volt Malgorzata Stroka ellen. Az asszó elején hátrányba került, 2:5-ről kellett elkezdenie a felzárkózást. Ez sikerült is neki, sőt türelmes, de addigra már aktív vívással előnybe is került, s 14:12-nél egészen közel állt a győzelemhez. Stroka azonban a hátralévő néhány másodpercben egyenlített, így jöhetett a ráadás, amelyben Budai ért el szép találatot.

„Nagyon szomorú lettem volna, ha így esek ki – utalt arra, hogy az utolsó pár másodpercben nem figyelt oda eléggé. – A csoportomban a két gyengébb ellenféltől kaptam ki az elején, azután háromszor győztem. Ha már előbb is nyerek, közvetlenül a főtáblára kerülök, de végül is így is jó. A lényeg az, hogy vasárnap vívhatok, és nem kell a szerdai csapatversenyig várnom."

A főtáblán Szász az ukrán Anfisza Pocskalovával, Tóth a svéd Sophie Haarlemmel, Révész a német Ricarda Multererrel, Budai pedig a tunéziai Szara Beszbesszel kezd a 64-es táblán vasárnap. Szász és Tóth a 32, Révész és Budai a 16 között összekerülhet egymással.

Csütörtökön még a férfi párbajtőrözők selejtezőjét rendezik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

2018.11.08 22:53:24

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Sokoldalúság és sokszínűség, az elődök tisztelete és a hagyományok megteremtése, Az új folytonos keresése. Speidl Zoltán egyike azon BEAC-hősöknek, akiknek az élete, mint cseppben a tenger, megmutatja azt is, hogy miért fontos egy közösséghez, esetünkben éppen a BEAC-hoz tartozni.

2018.11.06 14:39:21

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Helsinki bajnoka mesélt kalandos életéről, unokáiról, a fotózásról, s készülő és elkészült könyveiről.

HIRDETÉS
HIRDETÉS